Luc, 10 jaar later (deel 4)

‘Weet je dit heel zeker?’
‘Zeik niet,’ gniffelde Luc.
Alles ging snel nu. Hij trok aan mijn shirt die hij over mijn hoofd trok. Ik trok zijn shirt snel uit, onze boxershorts volgden snel daarna.
‘Niet loslaten nu, Maarten, niet loslaten,’ zuchtte hij.
Álsof ik dat van plan was. Ik voelde zijn hand naar mijn kruis grijpen, ik voelde dat die van hem net zo hard was als die van mij. Hij liet mijn mond los en dwaalde af naar beneden. Hij nam geen omweg, al snel voelde ik zijn lippen rond mijn eikel. Ik kreunde, hij wist wat hij deed. Dat kon niet lang duren. Zijn tong draaide rondjes rond het randje van mijn eikel, ik draaide me in bed zodat ik zijn harde paal kon likken. Hij kreunde nu ook. Samen werkte we elkaar naar een snel hoogtepunt. Ik voelde zijn lichaam verstrakken en zijn warme zaad in mijn mond stromen. Meteen daarna spande ik mijn benen en voelde de tintelingen in mijn lichaam samenkomen op één punt. Hij kreunde toen ik alles liet gaan. Hij zocht mijn mond weer op en een lange tongzoen sloot alle spanning af. Alles ging trager nu. Zijn handen streelden mijn rug, mijn handen speelden met zijn haar.
‘Dit had ik veel eerder moeten doen,’ zuchtte hij.
Ik kuste zijn voorhoofd. ‘Het is goed zo,’ fluisterde ik.
Hij nestelde zich in mijn armen. ‘Niet meer loslaten,’ zuchtte hij zacht en viel langzaam in slaap. Ik kroop nog wat dichter tegen hem aan en sloot mijn ogen. Mijn lichaam ontspande en ik dreef langzaam weg.

Ik werd wakker van een voorzichtige kus op mijn voorhoofd. Ik opende glimlachend mijn ogen. Ik sloeg mijn arm weer om hem heen en kroop dicht tegen hem aan.
‘Hoe laat is het?’ vroeg ik zachtjes.
‘Uurtje of elf.’
Ik zuchtte een keer en kuste zijn hals. Zijn vingers graaiden door mijn haar. Ik draaide mijn hoofd en keek hem in zijn ogen. Ik kuste hem een keer kort, hij kuste meteen terug. Ik voelde zijn vingers op mijn achterhoofd. Een langere kus, ik opende mijn lippen een beetje en voelde het puntje van zijn tong. Een trage tongzoen volgde. Zijn naakte huid tegen de mijne, zijn been half om me heen geslagen. Het draaide in mijn hoofd. Hier had ik al een tijdje niet meer op gerekend. Het voelde zo goed. Even flitste door me heen dat het misschien een bevlieging van hem was, dat hij hierna toch weer alleen verder wilde. Het knaagde wel maar aan de andere kant interesseerde het me geen bal meer. Ik had hem nu dicht tegen me aan en ik wilde hem nog even niet loslaten. Alles laten gaan, even nergens aan denken. Pakken wat ik pakken kon. Mijn tong draaide nog steeds langzaam met die van hem, ik zuchtte en stootte mijn adem zachtjes door mijn neus tegen zijn wang. Hij kreunde. Zijn nagels trokken even in mijn rug en daarna liet hij me een beetje los. Hij keek me glimlachend aan.
‘Alsof ik thuiskom na een lange reis,’ zei hij zacht.
Ik gniffelde. ‘Voelt nog net zo goed als vroeger.’
Hij ging op zijn rug liggen, ik lag op mijn zij dicht tegen hem aan. Ik streelde zijn borst en zijn gezicht. Zijn arm lag onder mij door en hij speelde met zijn vingertoppen over mijn rug. Hij sloot zijn ogen en zuchtte tevreden. Ik kuste zijn wang en gleed met mijn vingers van zijn voorhoofd over zijn neus naar zijn kin. Hij grinnikte.
‘Zou je moeder nog aan de intercom staan straks?’
‘Nee, ik heb voor de zekerheid maar verteld dat ik vrij was vandaag,’ grinnikte ik.
Ik draaide me op mijn rug. We staarden samen naar het plafond. Ik stond op van het bed en keek naar hem terwijl hij op zijn rug naar mij keek.
‘Douchen?’
‘Is goed, ik kom er aan.’
Hij rekte zich nog een keer uit toen ik me omdraaide en naar de badkamer liep. Ik draaide de kraan open en voelde twee handen op mijn billen. Hij kuste me in mijn nek. We gingen onder de straal staan en lieten het warme water ons verder wakker maken. Hij stond dicht tegen me aan, zijn natte huid gleed langs die van mij. Ik kreunde zachtjes en sloeg mijn armen om hem heen. Langzaam voelde ik dat hij harder werd, hij kroop langs mijn been omhoog. Hij streelde met zijn hand langs mijn kruis die steeds steviger in zijn hand kwam te liggen. We trokken elkaar helemaal hard tijdens een wilde zoen.
‘Net als vroeger?’ vroeg Luc.
Ik wist wat hij bedoelde. Ik ging dicht tegen hem aan staan en liet zijn harde paal tussen mijn benen glijden. Luc reed traag tegen me aan, zijn tong had hetzelfde ritme. Ik had mijn handen op zijn billen liggen en kneep in hetzelfde tempo mee. Zijn adem streek langs mijn wang. Ik zuchtte. Ik hief mijn hoofd wat op terwijl hij mijn nek kuste. Vingers door mijn haar, zijn harde paal tussen mijn bovenbenen. Tintel in mijn hoofd. Zijn natte, gladde huid gleed onder mijn handen. Hij versnelde wat, zijn ademhaling werd onrustiger. Hij kreunde zachtjes mee. Met een laatste harde stoot kreunde hij naar zijn hoogtepunt. Tegelijk trok hij me nog dichter tegen zich aan. Hij keek me diep in mijn ogen en gaf me een kus. Zijn hand gleed over mijn borst naar beneden. Hij pakte mijn harde kruis en begon me te trekken. Ik wilde hetzelfde. Ik nam het van hem over en duwde mijn paal langzaam tussen zijn benen. Hij grinnikte en kuste me. Ik bewoog langzaam heen en weer, af en toe kneep hij zijn benen dicht tegen elkaar. Dit was lekker. Ik voelde zijn handen in mijn billen knijpen, hij bepaalde het ritme voor me. Onze zoen ging steeds wilder te keer en ik volgde met mijn heupen. Ik trok zijn hoofd dicht tegen me aan, onze tongen draaiden ongecontroleerd met elkaar. Ik spande mijn beenspieren en voelde de tinteling opkomen. Nog even, nu niet meer uitstellen. Ik liet zijn mond los en wilde hem aankijken. Langzaam kwam de tinteling op één punt samen. Met onze voorhoofden tegen elkaar voelde ik mijn hoogtepunt komen. Ik hield mijn ogen open toen ik met een laatste stoot kreunend klaarkwam. Hij bleef me grijnzend aankijken toen ik door mijn knieën knikte. We kusten elkaar weer en streelden elkaar waar we maar konden. Onze bewegingen werden trager. Het water kletterde over ons heen. Ik draaide de kraan dicht en stapte onder de douche vandaan. Ik pakte een grote handdoek en sloeg die om ons heen. Zo bleven we nog een tijdje staan, voorhoofd tegen voorhoofd, kus na kus. Ik gaf hem de handdoek en pakte er nog een. We droogden onszelf af en liepen achter elkaar aan naar de slaapkamer. Hij pakte een shirt uit zijn tas en trok een broek aan. Ik zocht wat nieuwe kleren uit de kast en kleedde mezelf aan. Hij zat op de rand van het bed zijn sokken aan te trekken toen ik vlak voor hem stond. Hij sloeg zijn armen om mijn benen en trok me naar zich toe. Hij werkte zijn hoofd onder mijn shirt en kuste mijn buik. Ik aaide door zijn haar en zette het haar op zijn hoofd warrig in stekeltjes omhoog. Hij grinnikte en kuste mijn buik nog een keer. We lieten elkaar los en liepen naar de keuken. Ik zette wat spullen op tafel en zette de waterkoker aan. Met twee dampende mokken thee zaten we tegenover elkaar te eten. Hij glunderde.
‘Ik wil iets geks gaan doen vanmiddag,’ zei hij.
‘Wat dan?’
‘Maakt me niet uit, zo maar, iets anders dan anders op een vrijdag.’
Ik keek hem aan en lachte verbaasd.
‘Weet ik veel, we ruimen de tafel af en gaan naar het strand of zo.’
Ik grinnikte. ‘Het is koud buiten en het waait als een gek.’
‘Daarom juist. Doen?’
Ik stond op en pakte wat spullen van tafel. Hij keek me grijnzend aan toen ik alles naar de keuken bracht. We keken elkaar aan toen ik terug de kamer in kwam. Ik liep naar hem toe en ging dicht bij hem staan. Ik streelde hem door zijn haar, hij keek glimlachend naar me omhoog.
‘Jouw auto of de mijne?’ vroeg ik lachend.
‘Ik heb nog getankt voor ik hier naar toe kwam, dus ik rij wel.’
Ik pakte mijn schoenen en trok ze aan. Luc trok zijn schoenen aan en pakte zijn tas uit mijn kamer. Ik wilde mijn jas al aantrekken toen hij zijn tas in de gang zette.
‘Pak wat spullen in want ik weet niet of we vandaag nog thuiskomen,’ grijnsde hij.
Ik keek hem verbaasd aan. ‘Wat ben je allemaal van plan?’
‘Weet ik niet, maar heb nou maar vertrouwen in me, we gaan iets leuks doen.’
Ik liep naar mijn slaapkamer en gooide snel wat spullen in een tas. We liepen naar zijn auto en gooide alles achterin. We stapten in en reden weg. Ik keek een keer in zijn auto rond.
‘Ja, die mag ik wel weer eens uitmesten,’ lachte hij.
‘Inderdaad,’ zei ik terwijl ik achterom op de achterbank keek.
‘We kunnen ook thuisblijven en mijn auto gaan wassen als je dat liever doet,’ grinnikte hij.
‘Is ook gek om te doen.’
We stonden stil bij een stoplicht.
‘Maar minder leuk dan het strand,’ zei hij glimlachend.
Hij keek me een keer aan en trok zijn wenkbrauwen omhoog. Hij knipoogde naar me en gaf gas. Anderhalf uur later parkeerde hij de auto op een parkeerplaats bij de duinen. We waren de enige auto die er stond. Hij zette de motor uit en boog naar me toe. We gaven elkaar een kus en hielden elkaar stevig vast. Kort daarna liet hij me weer los.
‘Kom’, zei hij, ‘we gaan waaien.’
We stapten uit en liepen de trap op om over de duinen te gaan. Bovenop kregen we de wind vol in het gezicht. Hij glunderde naar me en liep door. We baggerden door het losse zand en liepen met de wind mee. Doordat we de wind mee hadden was het alsof we op de maan liepen. Vederlichte stappen, je had het gevoel dat je vooruit geblazen zou worden als je zou springen.
‘Dit is het!’ lachte hij.
Ik lachte terug. Het was inderdaad lekker, twee uur geleden zaten we nog bij mij thuis, wisten we nog niet dat we nu hier zouden lopen. Bij een dorpje liepen we de duin weer over en zochten een klein restaurantje voor een kop koffie. Met zijn jas open zat hij grijnzend tegenover me. Ik voelde de huid van mijn gezicht trekken en gloeien van de koude wind.
‘Lang geleden dat ik dit gedaan heb,’ zuchtte hij. ‘Bij mijn ex moest dit altijd minimaal een week van tevoren gepland worden.’
‘Die van mij kreeg ik al helemaal niet zo gek, die wilde pas gaan als het stralend weer was.’
‘Nu is de zee juist pas op zijn mooist,’ zei Luc.
‘Schuimende golven.’
‘Precies. En met een zout gezicht naar huis.’
Ik glimlachte. Hij leefde helemaal op. Hij glunderde nog steeds, de hele ochtend al. We bestelden nog een tweede kop en zaten tegenover elkaar naar buiten te kijken. Mensen liepen snel voorbij, weggedoken in hun hoog opgezette kraag, de wind waaide hard door de straten.
‘Straks wel over het strand terug he?’ vroeg hij.
‘Tuurlijk,’ zei ik.
We rekenden af en liepen terug naar het strand. We hadden wind tegen, af en toe striemde het zand in mijn gezicht. Voorover gebogen liepen we tegen de wind in terug. Terug over de duinen was de wind even weg, we liepen tussen bomen terug naar de auto. Het voelde ineens een stuk rustiger. Alsof je vanuit een drukke ruimte ineens buiten in de stilte kwam. Luc liep vlak naast me en keek me lachend aan. Die lach, die ogen. Ik glunderde terug. Knoop in mijn buik. Ik pakte zijn hand en trok hem naar me toe. We stopten en ik sloeg mijn armen om hem heen. Hij kuste me, ik antwoordde meteen. Tijdens die zoen liep hij langzaam een paar passen achteruit en ging met zijn rug tegen een boom aan leunen. Hij trok me verder naar zich toe. Ik liet me tegen hem aan hangen, hij kreunde en hield me stevig vast. Zijn voet streek langs de achterkant van mijn been. Zijn tong speelde traag met die van mij. Hij pakte mijn gezicht tussen mijn handen en keek me aan. Hij gaf me een kus.
‘Ik weet nog een leuk restaurantje,’ zei hij.
‘Ik laat me verrassen,’ grinnikte ik.
Hij pakte me bij de hand en nam me mee naar zijn auto. We reden de parkeerplaats af.
‘Het is nog even een stukje rijden, maar dan heb je ook wat,’ lachte hij geheimzinnig.
Ik liet het maar gebeuren. Ik vond het prima om me te laten verrassen. We reden half Zeeland door, ik genoot van het uitzicht toen we over de Oosterscheldedam reden. Een stukje verder sloeg hij in een dorpje linksaf.
‘Eerst even iets anders regelen,’ zei hij, ‘het is toch nog te vroeg om al te gaan eten.’
‘Ik laat het helemaal aan jou over,’ zei ik.
Hij stopte voor een hotel.
‘Goed genoeg?’
Ik knikte glimlachend.
‘Kom op dan,’ zei hij en stapte uit. We liepen naar binnen en boekten een kamer. Luc regelde alles bij de receptie. We kregen de sleutel en liepen de trap op. Hij maakte de deur van de kamer open en liep voor me naar binnen. Het zag er gezellig uit. Luc liet zich op bed vallen en draaide zich op zijn rug.
‘Wat denk je, houden we het hier uit de komende nacht?’
‘Ik weet het wel zeker,’ grijnsde ik en liet me naast hem vallen. Hij rolde op me en gaf me een kus.
‘Dit weekend gaan we nooit meer vergeten, Maarten.’
Ik gaf hem een kus en wilde hem niet loslaten. We dreven weg in een lange tongzoen. Het bed was zacht. En Luc ook.

Een uur later zijn we naar buiten gelopen. Ik volgde Luc, die kende de weg. We liepen het dorp in. Luc was hier eerder geweest, dat kon ik wel merken. Hij nam me mee naar een klein restaurantje. We zaten tegen over elkaar te eten.
‘Eerder geweest hier?’
‘Ik dacht al, wanneer vraag je het,’ grinnikte hij. ‘Ja, ik ben hier vaker geweest. Nee, niet met mijn ex. Alsjeblieft zeg. Ik ben hier een keer met mijn werk geweest voor een cursus.’
Ik glimlachte. Hij had dus door dat ik dacht dat hij hier met haar eerder geweest was. Als dat zo was geweest had ik het een raar idee gevonden.
‘Ik had toen al zoiets van, daar ga ik nog een keer naar terug.’
‘Vandaag dus.’
‘Ik vond het een mooie gelegenheid,’ lachte hij.
‘Hoe lang liep je al met het idee dat je me hier mee naar toe wilde nemen?’
‘Vanmorgen,’ zei hij direct.
‘Niet eerder?’
‘Nee, niet eerder.’
‘Ik zeg het je eerlijk, ik wist gisteravond even niet wat er gebeurde.’
‘Ik ook niet, Maarten.’
‘Waarom deed je het dan ineens?’
‘Weet ik niet, halverwege het concert kreeg ik het ineens. Het voelde zo goed ineens, jij en ik samen.’
‘Ik dacht dat je de komende tijd vrij wilde blijven.’
‘Dat wil ik ook wel.’
Ik keek hem geschrokken aan.
‘Maar ik voel teveel voor je, nog steeds. Ik zeg het je eerlijk, ik wil dit rustig opbouwen, Maarten, ik heb geen zin om nu ineens verder te gaan alsof er niets gebeurd is. Je zult me de komende tijd echt niet iedere dag zien of aan de telefoon horen. Ik wil niets overhaasten.’
Ik bleef hem aankijken, ik kon niets zeggen.
‘Wat kijk je me nou raar aan?’
‘Weet ik niet, Luc. Ik hoop alleen maar dat dit niet zomaar voor een dag is, want als dat het is wil ik nu meteen weer naar huis. Ik voel teveel voor je om dat aan te kunnen. Ik vond het prima om als vrienden verder te gaan, maar nu dit gebeurd is, is het voor mij alles of niets. Af en toe wel en af en toe niet, daar kan ik niet tegen.’
Luc staarde even naar zijn bord en keek me toen weer aan. Zijn blauwe ogen boorden dwars door me heen.
‘Dit is niet zomaar voor een dag, Maarten, maar ik vraag wel geduld van je, en tijd. Sorry.’
Van binnen voelde het goed, was ik blij met zijn antwoord.
‘Die tijd krijg je van mij, Luc.’
Hij strekte zijn arm en raakte even mijn hand aan. ‘Dank je.’
‘Zit het zo diep?’
Luc haalde zijn schouders op. ‘Weet ik niet. Kan ik eigenlijk niet goed uitleggen. Toen ik haar betrapte met hem in mijn bed is er wel iets geknakt in me. Als jij nu meteen wilt gaan samenwonen met me dan kun je dat echt vergeten. Ik heb mijn eigen plek en mijn eigen leven, dat geef ik niet zomaar meer op. Dat zou ik nu echt voor niemand kunnen.’
‘Heb je ze echt betrapt?’
‘Bijna, ze kwamen haastig de trap af gelopen toen ik binnenkwam, ze hadden mijn auto gehoord.’
‘Kolere, Luc.’
Hij glimlachte flauw. ‘Genoeg daarover. Ik geef toe, ik heb veel aan je gedacht daarna. Noem het schuldgevoel.’
‘Schuldgevoel?’ Ik keek hem verbaasd aan.
‘Ja, schuldgevoel, ja. Ik had je enorm bedonderd, en dat heeft lang aan me geknaagd. Toen ik het zelf meemaakte moest ik daar weer aan terugdenken.’
Ik keek spottend naar hem.
‘Ja, lach maar, Maarten, maar zo voelde ik dat wel.’
‘Hou daar nou maar over op. Het is goed zo onderhand. Lang geleden, laat dat zo.’
Hij glimlachte. ‘Ik wou het maar even gezegd hebben,’ grijnsde hij.
‘Dat heb je nou al een paar keer gedaan. Ik vergeef het je, klaar.’
Diep van binnen wist ik wel dat ik het toen ook zo gevoeld had. Hij had me vreselijk verraden. Toen het net gebeurd was ben ik heel kwaad op hem geweest en teleurgesteld. Maar het was allemaal al zo lang geleden, en hij had het eerlijk verteld, het niet maanden achter mijn rug volgehouden, zoals zijn ex. Genoeg erover, ik zat met hem in een gezellig knus restaurantje met het vooruitzicht op een lange nacht in een mooi hotel. Ik had gezien dat de kamer een bad had, dus daar gingen we nog veel plezier in beleven.
‘Straks nog even het strand op?’ vroeg hij toen we een kop koffie besteld hadden.
Ik knikte glimlachend. ‘En daarna in een warm bad.’
Hij grijnsde. ‘Goed idee.’
We rekenden af en liepen terug richting het hotel. We liepen het hotel voorbij en staken de duinen over. De wind was wat gaan liggen, het was helemaal donker. In de verte hoorden we de zee ruisen, maar we zagen het niet. Ik voelde zijn armen achter om me heen slaan en een kus achter op mijn hoofd.
‘Ik wil in bad,’ fluisterde hij.
Ik draaide me om en kuste hem lang. Hij pakte mijn hand en trok me mee. Bij het hotel haalden we de tassen uit de auto en liepen naar binnen. We liepen de grote trap op en gingen de kamer binnen. Luc liet meteen het bad vollopen en kwam terug de kamer in. We omarmden elkaar en gaven elkaar een lange zoen. Langzaam kleedden we elkaar uit. Ik bekeek zijn lichaam, nog net zo mooi. Hij nam me mee naar de badkamer en we stapten in bad. Hij kwam met zijn rug tegen me aan zitten en streelde de binnenkant van mijn benen. Ik voelde mijn kruis langs zijn rug omhoogkomen. Mijn handen gleden van zijn borst naar beneden. Mijn vingertoppen streelden zijn harde paal. Hij gooide zijn hoofd achterover en zuchtte. Langzaam streelden we elkaar een lange tijd. Hij draaide zich om in bad en gaf me een zoen. Hij kwam half op me liggen en trok me langzaam af. Mijn vingers graaiden door zijn haar. Ik kreunde tevreden. Hij stopte en gleed op zijn zij. Hij streelde mijn borst met de toppen van zijn vingers. Zo speelden we een lange tijd met elkaar totdat het water koud begon te worden. We keken elkaar een keer aan en glimlachten.
‘Eruit gaan?’ vroeg hij.
‘Even de bar beneden uitproberen?’
‘Hmm, lekker.’
Hij liet het bad leeglopen en stapte er uit. Ik stond op en hij stond klaar met een handdoek. Hij sloeg die om me heen en wreef me zachtjes droog. Mijn voorhoofd leunde tegen die van hem. Ik pakte een tweede handdoek en deed bij hem hetzelfde. Hij gaf me een kus terwijl ik bezig was hem droog te wrijven. Even later zat hij op de rand van het bed zijn schoenen aan te trekken. Ik speelde met zijn haar, streek het aan de zijkant, ging er wild met mijn hand doorheen bovenop. Hij grinnikte. We verlieten de kamer en liepen naar beneden de bar in. Het was er niet druk. We zochten twee lekker stoelen uit en zaten onderuitgezakt wat te drinken. Luc keek een keer naar de kaart die hij bij het inchecken gekregen had. Hierop werd bijgehouden wat je dronk, zodat dat bij de rest van de rekening geteld kon worden. Hij grinnikte. Ik keek hem lachend aan.
‘Wat lach je?’
‘We zijn al getrouwd geloof ik, we staan hier geboekt als familie Wagenaar.’
Hij strekte zijn arm en gaf mij de kaart. Ik keek en glimlachte. Ik zat lekker onderuit te genieten in de zachte stoel en nam een slok van mijn glas wijn. Het gaf me een warm gevoel, totale rust in mijn lichaam en in mijn hoofd. Luc zat me op zijn gemak te bekijken. Hij lachte.
‘Wat denk je?’ vroeg hij.
‘Niets eigenlijk. Ik zit gewoon te genieten, vanmorgen wist ik nog van niets en nu zit ik hier.’
‘Af en toe heb ik wel eens goede ideeën.’ Grijns op zijn gezicht.
‘Hier gaan we vaker komen.’
De barman kwam onze kant op. ‘Voor de heren even romantisch de open haard aansteken?’
We draaiden onze stoelen in de richting van de haard waar de ober de brand in een paar houtblokken joeg. De warmte gloeide op onze gezichten. De ober keek nog even of het bleef branden en draaide zich toen om.
‘Nog een glas wijn, heren?’
We knikten en lachten. Hij kwam terug met twee glazen en zette ze op het tafeltje tussen onze stoelen. ‘Op het goede leven, jongens.’
Hij glimlachte naar ons toen hij weer terug naar de bar liep.
‘Zou hij ons doorhebben?’ vroeg Luc.
‘Volgens mij wel. En wat zou het?’
‘Helemaal niets.’
Luc tilde zijn glas op en tikte er mee tegen die van mij. Hij knipoogde naar mij. Samen staarden we in de vlammen van de open haard, rustig muziekje op de achtergrond. Daar tussen door wat geroezemoes van mensen, af en toe lachte er iemand. Luc en ik praatten over van alles en nog wat, nietszeggende onderwerpen. Plannen maken voor de volgende dag. We hadden nog het hele weekend.
‘Gaan we dit meteen de rest vertellen?’ vroeg Luc ineens.
Ik haalde mijn schouders op. ‘Ligt een beetje aan jou denk ik.’
‘Morgenavond even bij Erik en Esther langsgaan?’ Hij grijnsde toen hij het zei.
Ik grinnikte. ‘Mij best. Weten ze het meteen, dat zien ze al aan onze gezichten als we binnenkomen.’
‘Dat weet ik wel zeker. Moet jij bellen, en niet zeggen dat ik meekom.’
‘Esther weet dat we naar een concert zijn geweest, die begint al meteen te denken dat er iets gebeurd is als ik bel dat ik langs wil komen.’
Luc lachte. ‘Doen we.’
Hij strekte zijn hand en ik pakte zijn hand. Hij boog zich over het tafeltje en gaf me een kus. Ik stond op en liep met de twee lege glazen naar de bar. De barman keek me lachend aan toen ik nog twee wijn bestelde. Hij zei dat hij ze wel even kwam brengen. Ik liep terug en streelde Luc een keer door zijn haar voor ik weer ging zitten. De barman glimlachte terwijl hij twee glazen vulde en onze kant op keek. Hij zette de glazen tussen ons in en zette er een schaaltje nootjes bij. Hij zei niets, lachte alleen maar. Luc en ik keken elkaar gniffelend aan. De wijn begon te werken.
‘En thuis?’ Luc klonk weer serieus.
‘Weet ik niet, Luc, als het er van komt denk ik.’
‘Hoe zouden ze reageren?’
‘Geen idee.’
‘Het lijkt me raar om ineens weer bij jouw ouders binnen te lopen.’
‘Ik bij jouw ouders niet dan? Ik heb de vrouw van Sven ook nog nooit gezien trouwens.’
‘Is toch anders dan bij jouw ouders.’
‘Ik heb het ze nooit verteld Luc, dat jij toen een ander had.’
‘Nee?’
‘Ging ze geen bal aan. Ik heb gezegd dat we uit elkaar gegroeid waren, meer niet.’
Luc staarde in het haardvuur. Ik keek naar hem en glimlachte.
‘Valt je weer mee, of niet?’
Luc haalde zijn schouders op. ‘Als ze het hadden geweten was ik toch wel anders jullie huis weer binnengelopen denk ik.’
Ik strekte mijn arm en pakte zijn hand. ‘Luc, alsjeblieft, laat het gaan. Zoals je zelf al zei, we waren jong en wild. Ik heb ook zat dingen gedaan die ik nu nooit meer zou doen. Het zal er wel bij horen om af en toe domme dingen te doen. Dat moet je niet blijven achtervolgen.’
‘Je hebt wel gelijk,’ zuchtte hij.
‘Luc, kom op. Als ik het je nog steeds kwalijk had genomen hadden we hier nu niet gezeten. Had ik je op dat festival niet aangesproken.’
Hij boog zich weer naar me en gaf me een kus. We keken tussen de stoelen door naar de bar en zagen de barman weer lachen. Ik hield een leeg glas omhoog. Hij knikte en pakte twee nieuwe glazen.

Giechelend zijn we de trap naar boven opgelopen. We hadden alle twee genoeg op en lieten ons op bed vallen. Zoenend en strelend hebben we elkaar liggend uitgekleed. Luc kroop onder het dekbed naakt tegen me aan. Hij zuchtte en kuste mijn schouder. Mijn handen gleden over zijn rug en billen. Het was een perfecte dag geweest. We kusten elkaar en zonken weg in een lange zoen. Luc kroop diep in mijn armen weg en lag stil. Ik kuste zijn voorhoofd en streelde zijn rug.
‘Ik hou van je, Luc,’ fluisterde ik.
‘Ik van jou,’ mompelde hij.
Daarna viel ik in slaap. Luc was toen al vertrokken.

Ik werd wakker door een kus op mijn wang.
‘Roomservice,’ grinnikte Luc. ‘Uw bad loopt al vol.’
Ik rekte me uit en keek hem glimlachend aan. Hij draaide me op mijn buik en begon mijn rug te masseren.
‘Jee, wat ben jij al wakker,’ zuchtte ik.
‘Half uurtje al, ik heb je maar even laten liggen, je sliep zo lekker.’
Zijn vingers kneedden mijn schouders. Ik ontspande en liet het lekker over me heenkomen. Hij kneep in mijn zij, ik schrok.
‘Kom,’ lachte hij, ‘het bad zal wel vol zijn nu.’
Ik stond op en liep achter hem aan de badkamer in. Luc draaide de kraan dicht en stapte in bad. Ik ging er bij zitten, het hete water maakte me wakker. Ik leunde met mijn rug tegen hem aan en liet zijn handen mijn schouders weer kneden. Ik streelde de binnenkant van zijn benen. Hij kreunde een keer zachtjes en verplaatste zijn handen naar mij kruis. Ik zuchtte en draaide me om. Hij zakte dieper weg in het water en klemde mijn harde paal tussen zijn benen. Langzaam ging ik op en neer. Zijn nagels krasten over mijn rug. Mijn hand ging tussen ons in en pakte zijn harde paal. Ik liet zijn voorhuid over de rand van zijn eikel heen en weer gaan. Zijn mond zocht de mijne, een lange wilde tonzoen volde. Ik bewoog steeds sneller op en neer, mijn hand bewerkte zijn harde paal even snel. Zijn adem stootte door zijn neus. Ik voelde de tinteling in mijn onderlichaam opkomen en zich samentrekken naar dat ene punt. Hij trok zijn nagels diepen in mijn rug en kreunde. Ik voelde zijn paal nog harden worden, met een laatste kreun kwam hij klaar. Kort daarna kwam ik ook. Ik perste mijn heupen tegen die van hem en liet mijn orgasme tussen zijn benen gaan. We ontspanden en lagen dicht tegen elkaar in het warme water. Hij kuste mijn wang. Ik trok hem dichter tegen me aan en beantwoordde zijn kus op zijn mond. Onze tongen draaiden langzaam. Hij kneedde mijn billen. Mijn hand speelde met zijn zachter wordende kruis. Hij zuchtte. Ik draaide hem weer terug op zijn rug en ging op hem zitten. Ik boog me voorover en kuste hem.
‘Ontbijtje?’
Hij knikte glimlachend. We stapten uit bad en droogden elkaar af. We liepen de kamer in en lieten ons naakt op bed vallen. Luc kroop weer dicht tegen me aan. We kusten elkaar lang. Ik ging zitten en zocht mijn kleren bij elkaar. Hij deed hetzelfde. Met een grote glimlach op ons gezicht liepen we de ontbijtzaal in. We liepen langs het buffet en namen alles mee naar een tafel in de hoek. Een ouder echtpaar die we de avond er voor ook in de bar hadden zien zitten knikten een keer glimlachend naar ons. Luc zat tegenover me aan de tafel en keek me zwijgend aan. Ik knipoogde en lachte. Na het ontbijt zijn we onze spullen gaan halen in de kamer en zijn vertrokken. Luc heeft de rekening betaald en wilde niet dat ik mee betaalde. Ik heb nog geprotesteerd maar hij wilde er niets van weten. De volgende keer betaal ik, dacht ik nog bij mezelf. Voor mijn gevoel ging dat ook niet lang duren, ik had het prima naar mijn zin gehad en wilde dit snel nog een keer doen. We stapten in de auto en Luc startte de motor.
‘Zeg het maar, nog even ergens het strand op?’
‘Mij best, ergens waar het waait.’
Hij glimlachte en reed weg. We reden terug naar de plek waar we de dag ervoor ook geweest waren, het waaide er alleen een stuk minder dan de dag ervoor. Niet dat dat iets uitmaakte, het was heerlijk om hand in hand met zijn tweeën over het uitgestrekte strand te lopen. Af en toe kreeg ik een kus op mijn wang. Luc was nog steeds opvallend vrolijk en uitgelaten. Ik moest toegeven, ik voelde me net zo. In hetzelfde restaurantje hebben we nog een kop koffie gedronken en zijn daarna naar huis gereden. Het was ondertussen al aan het eind van de middag. We besloten om beneden in het centrum een pizza te gaan halen, geen zin om lang in de keuken bezig te zijn. Ik had meteen toen we bij mij binnen kwamen Esther al gebeld, ze waren thuis. Die zouden raar opkijken als we samen binnen kwamen vallen. Esther had me al gevraagd door de telefoon hoe het was gegaan donderdagavond. Ik had niets laten merken en alleen verteld dat het een leuk concert was geweest. Luc had me grijnzend aan zitten kijken terwijl ik belde. Ik had grootste moeite mijn lach in te houden en om niets te laten merken. Vlak voordat ik weer ophing had hij me zachtjes een kus geven op mijn wang, met Esther aan mijn oor die zat te vissen hoe het was geweest die avond. Luc had een por in zijn maag gekregen van mij, het was een wonder dat Esther niets gehoord had. Nadat we gegeten hadden hebben we samen in de bank nog even dicht tegen elkaar aan gelegen. Luc zat zich al voor te bereiden op de gezichten van Erik en Esther. Rond een uur of acht zijn we weggegaan en naar Esther en Erik toe gelopen. Ik belde aan en Erik deed open. Hij zag Luc staan en grijnsde.
‘Kom binnen, heren,’ zei hij lachend.
We liepen samen de huiskamer binnen, Esther stond in de keuken en schoot in de lach toen ze de kamer binnenkwam.
‘Ik hoorde al twee stemmen in de gang,’ zei ze lachend.
Ze gaf mij en Luc een kus.
‘Leuk concert geweest, hoorde ik van Lau,’ zei ze tegen Luc.
‘Het was gaaf en hard,’ zei Luc.
‘Ben jij sindsdien nog thuis geweest, of niet,’ vroeg ze spottend.
‘Ehh, nee,’ zei Luc grijnzend.
‘Mag ik hier een conclusie uit trekken, jongens?’
Ik glimlachte. ‘Dat mag je altijd.’
‘Jullie gezichten zeggen me genoeg. Gaaf, jongens, echt waar.’
Erik lachte. ‘Dat had ze een tijd geleden al voorspeld.’
Luc en ik keken Esther aan.
‘Ja, het had alleen even zijn tijd nodig, maar de eerste keer dat we Luc bij jou thuis zagen dacht ik al dat het wel weer goed zou komen.’
Luc glimlachte verlegen.
‘Het zag er gewoon goed uit, hoe jullie met zijn tweeën voor de koffie zorgden en zo,’ zei ze lachend. ‘En Erik doet dat nu hier, he schat,’ zei ze er spottend achteraan.
Erik stond op en sloeg Luc een keer op zijn schouder. ‘Gaaf, maatje.’
Luc glunderde. ‘Dank je.’
‘Je had hem nooit moeten laten gaan,’ zei Erik toen hij doorliep naar de keuken, ‘maar het verstand komt met de jaren zullen we maar zeggen.’
Esther keek ons lachend aan. ‘Jullie weten niet half hoe leuk ik dit vind.’
‘Wat dacht je van onszelf,’ lachte ik.
‘Nou wil ik eigenlijk Marieke bellen, maar dat doe ik morgen wel.’
‘Doe wat je niet laten kunt,’ grinnikte Luc.
‘Mag ik?’ vroeg ze terwijl ze de telefoon pakte.
Ik lachte. Die zou ook nooit veranderen. Ze belde Marieke en vroeg of ze zin had om met Ed nog even langs te komen.
‘Kom nou maar, gewoon gezellig. Lau is er ook. …..Ik moet gewoon wat vertellen. …..Nee, dat doe ik niet door de telefoon. ……Nee, ik ben niet opnieuw in verwachting, alsjeblieft zeg. ….Nee, het is goed nieuws ja. ……Kom nou maar, gezellig. ……Ed moet niet zeuren, gewoon komen. …..Ja, tot straks.’ Ze hing op en keek ons lachend aan. ‘Half uurtje.’
Luc en ik keken elkaar lachend aan. Esther regelde het allemaal wel. Zoals gewoonlijk. Een half uur later ging de bel. Marieke en Ed kwamen binnen en groetten ons.
‘Hee, Luc, ook hier?’
Luc grijnsde.
‘Nou, het moet wel groot nieuws zijn, als je iedereen uitgenodigd hebt. Vertel op,’ zei Marieke.
Esther lachte. ‘Heb je echt geen idee?’
‘Nee,’ zei Marieke, ‘vertel het nou maar.’
Esther schoot in de lach en knikte veelbetekenend naar Luc en mij. Marieke had het nog niet meteen door. Esther wees nog een keer naar mij en Luc.
‘Die kwamen net zomaar ineens samen binnenvallen hier,’ zei Esther met een knipoog.
‘Nee,’ lachte Marieke, ‘het is niet waar? Jullie gaan me niet vertellen dat jullie weer….?’
Ik knikte glunderend. Marieke stond op en gaf Luc en mij een kus.
‘Gaaf jongens, eindelijk.’
‘Dat zei Esther ook al,’ zei Erik droog.
Ed schoot in de lach. ‘Ze heeft me de hele geschiedenis al verteld, ze had ook al voorspeld dat het wel weer goed zou komen, ja.’
We lachten. Luc keek me de rest van de avond af en toe veelbetekenend aan. Knoop in mijn buik. Dit voelde goed. Dit was wat ik jaren had gemist.

Luc bleef die avond weer slapen. Derde nacht aan een stuk. Dat had ik nooit durven hopen. Wat kon er een hoop veranderen in een paar dagen. Ik had Luc weer om me heen alsof al die jaren ertussen niet bestaan hadden. Zondagmiddag vertrok hij weer. Met een lange kus in de hal namen we afscheid. Ik met een knoop in mijn buik, hij met een boxershort en een shirt van mij aan. Hij had ook niet op drie nachten gerekend.
‘Ik zal het wassen en strijken voor je,’ grinnikte hij. ‘Kom het over een tijdje maar weer halen.’
‘Doe ik,’ zei ik na een lange kus.
Luc streelde door mijn haar. ‘Het was een gaaf weekend, Maarten, dank je wel.’
‘Jij ook, Luc.’
‘We bellen deze week wel,’ zei hij zachtjes vlak bij mijn oor.
Ik glimlachte en liep met hem mee naar zijn auto. Bij de auto gaf hij me nog een kus en stapte toen in. Hij grijnsde naar me toen hij de auto uit het parkeervak had gereden en gas gaf om weg te rijden. In zijn binnenspiegel moet hij me nog hebben zien zwaaien. Ik bleef bij de stoeprand staan tot hij de hoek om was. Met een tevreden zucht liep ik terug naar boven, mijn huis in. Ik ruimde mijn slaapkamer een beetje op en zag dat Luc zijn kleren vergeten had. Ik gooide zijn shirt en ondergoed de wasmand in, waste ik die wel voor hem. Het gaf me een raar gevoel, binnen die paar dagen voelde dit soort dingen al als heel normaal. Het maakte me nog vrolijker. Ik voelde me onrustig, ik moest mijn verhaal kwijt. Ik had het gevoel dat ik het wel van de daken wilde schreeuwen. Energie stroomde door mijn lichaam, ik kon de hele wereld aan. Ik pakte de telefoon en draaide het nummer van Geert. Ik had hem al vaker gebeld, en verteld dat ik een goede band met Luc aan het opbouwen was, maar meer ook niet. Dit moest hij weten.
‘Maarten, hoe is het?’ vroeg hij toen hij opgenomen had.
‘Goed, ik ben naar het strand geweest.’
‘Het strand? Met dit weer?’
‘Het was gaaf. Hotelletje gepakt. Heerlijk.’
‘Alleen?’
‘Nee, met Luc.’
‘Hmm, de combinatie hotel en Luc…., er gaat bij mij nu een belletje rinkelen.’
Ik lachte.
‘Je meent het, jullie zijn weer bij elkaar?’
‘Yep. Alles rustig aan, maar het begin is er.’
‘Gaaf, Maarten, echt te gek voor je.’
Geert klonk vrolijk, was oprecht blij voor me.

Mijn collega had me al een paar keer raar aangekeken maandagochtend. Ik was uitgelaten, had een opperbest humeur.
‘Wat heb jij vandaag,’ vroeg Theo verbaasd.
‘Gewoon goeie zin,’ lachte ik.
‘Hoe komt het?’
‘Ik heb een te gek weekend achter de rug, Theo,’ zei ik grijnzend.
‘Leuk concert geweest dus, donderdag?’
‘Ook, ook.’
‘Wat heb je verder dan nog allemaal gedaan?’ Hij zat me lachend aan te kijken.
‘Naar het strand geweest met een oude vlam van vroeger.’ Ik glimlachte terwijl ik een paar mappen terug in de kast zette.
‘O? Vertel.’
‘Gewoon, lekker uitwaaien met zijn tweeën vrijdag.’
‘Lekker uitwaaien? Het stormde man.’
‘Ja daarom, ruige zee, wind in je gezicht, heerlijk.’
Theo schudde glimlachend zijn hoofd. ‘Vlam van lang geleden?’
‘Middelbare school,’ zei ik.
‘En jullie hebben elkaar weer gevonden?’
Ik zat glimlachend achter mijn computer en keek hem een keer geheimzinnig aan langs mijn beeldscherm.
‘Hoe heet ze?’
Op dat moment kwam Erik binnen.
‘Ha Lau, nog steeds alles goed?’ Hij grinnikte.
‘Wat denk je?’
Erik lachte en pakte een stoel.
‘Alles goed beneden?’ vroeg Theo.
Erik schudde zijn hoofd. ‘We hebben een storing, ik zit op een monteur te wachten, die is hier over een half uurtje.’
‘Kun je het zelf niet maken? Als iemand het kan ben jij het wel.’
‘Er kwam rook uit de regelkast en het stonk. Nee, dus. Ik heb wat nieuwe onderdelen nodig.’
‘Hmm, binnenbrandje?’ vroeg Theo.
‘Dat nog net niet. Maar opeens stond alles stil. We hebben de laatste tijd al vaker storingen gehad, en iedere keer was het hopen dat het weer goed zou gaan. We konden het iedere keer niet vinden. Ik hoop maar dat dit iedere keer het probleem is geweest.’
‘Krijg je nog wel wat uit je vingers vandaag, Lau, of is het gewoon hopeloos?’ Erik grijnsde naar me toen hij het vroeg.
‘Ja hoor, het gaat juist prima.’
‘Dat kan ik me voorstellen,’ lachte hij.
‘O, dus hij weet er ook al van?’ zei Theo lachend.
Erik keek hem aan en lachte. ‘Tuurlijk. Als het om Lau gaat weten mijn vriendin en ik het altijd als eerste.’
‘Ken je haar ook, die oude vlam van de middelbare school?’ vroeg Theo.
Erik trok zijn wenkbrauwen op en keek me aan. Zijn telefoon ging af. Hij nam op en zei een paar korte zinnen.
‘Ik moet weer naar beneden, dag Theo.’ Hij lachte.
Theo zuchtte. ‘Bedankt Erik, laat mij er maar weer gewoon buiten.’ Hij lachte.
‘Ik heb bij hem op school gezeten, Theo, wat denk je? De rest vertelt ie zelf maar. Doei.’ Erik knipoogde naar me en liep het kantoor weer uit. Theo keek me een keer vragend aan. Ik grinnikte een keer, pakte zijn koffiemok en liep naar buiten.
‘Ja, lekker,’ hoorde ik hem nog roepen.
Terug in het kantoor zette ik de mok weer naast hem neer. Ik ging weer tegenover hem zitten en zat te grinniken.
‘Ga je het nog vertellen, of blijf je zo vandaag,’ lachte hij.
‘We hebben drie jaar verkering gehad vroeger, en daarna uit elkaar gegroeid. We zijn elkaar een tijdje geleden weer tegen gekomen en het klikt weer. Afgelopen weekend helemaal.’
‘En dat was het?’
‘Theo, we hebben een fantastisch weekend gehad, en er zullen er nog wel meer komen. Maar het is allemaal nog heel pril en voorzichtig. We willen niets overhaasten.’
‘Hoe heet ze?’
‘Dat kan ik je wel vertellen, maar dan heb ik meteen een hoop meer uit te leggen.’
Hij keek me vragend aan.
‘Hij heet Luc,’ zei ik.
Theo verslikte zich bijna in een slok koffie en keek me lachend aan.
‘Nooit geweten van je.’
Ik lachte een keer naar hem terwijl ik mijn wenkbrauwen optrok.
‘Leuk,’ zei hij.
‘Dank je,’ zei ik.
‘Zeg, dat is toevallig toch niet die oude vriend van je waar je af en toe mee naar concerten gaat he?’
Ik lachte. ‘Jawel, die is het.’
‘Daar hebben jullie dan ook lang over gedaan om daar weer achter te komen,’ zei hij droog.
Ik schoot in de lach. ‘Inderdaad, ik had er ook niet helemaal meer op gerekend.’
‘Des te leuker toch?’
Ik knikte lachend.
‘Het is in ieder geval sneller dan dat ik er over gedaan heb.’
Ik keek hem lachend aan.
‘Ik heb twee jaar op haar gewacht.’
Ik schoot in de lach. ‘Twee jaar?’
‘Ik zag haar en wist meteen; dat is ze. Alleen heeft het twee jaar geduurd voor zij dat ook van mij vond.’
‘Dat je dat vol hebt gehouden.’
‘Ja,’ lachte hij, ‘goed he? Ze was nogal traag van begrip geloof ik.’ Hij lachte.
Ik glimlachte. ‘Hoe is het dan toch nog goed gekomen?’
‘We zagen elkaar regelmatig via vrienden. Ze was net weer een paar maanden vrijgezel. Ik heb haar toen na een feestje naar huis gebracht. En ach, je raakt bij de deur nog even aan de praat….’ Hij grijnsde.
‘Wist ze al die tijd hoe je over haar dacht?’
‘Jazeker wel. Maar daar hebben we de vriendenkring nooit iets van laten weten. Dat schept toch een band, nietwaar?’
We schoten in de lach. Theo stond op en pakte mijn mok.
‘Mijn beurt,’ zei hij.

Halverwege de week heb ik Luc gebeld. Ik wou hem al eerder bellen maar wilde hem niet onder druk zetten. Hij wou het rustig aan doen, al had ik daar wel moeite mee om dat vol te houden.
‘En, heb je mijn boxer en shirt al gewassen?’
Hij lachte. ‘Het zit nu net in de machine,’ zei hij, ‘ik heb het shirt nog even wat langer aangehouden. Het zat wel lekker.’
Ik glimlachte. ‘Die van jou is al gewassen en gestreken.’
‘Ik miste al iets toen ik mijn tas leegmaakte,’ grinnikte hij. ‘Alvast bedankt. Kom je het brengen dit weekend?’
‘Is goed.’
‘Kom je vrijdag na je werk al?’ Het klonk meer als voorstel dan als vraag.
‘Ik fris me thuis nog even op en dan kom ik.’
‘Douchen mag hier ook hoor,’ zei hij spottend.
Ik glimlachte. ‘Ik gooi vrijdagochtend alles wel alvast in de auto, kom ik meteen naar je toe.’
‘Lekker,’ zei hij.

Vrijdag liep ik de hele dag fluitend op mijn werk rond.
‘Dit weekend naar Luc?’ vroeg Theo lachend.
‘Yep. Hij kookt vanavond.’
‘Nog beter,’ zei hij.
Aan het eind van de middag was Theo al op tijd weg. Met een ‘veel plezier’ ging hij het kantoor uit. Ik wenste hem een prettig weekend en maakte nog wat dingen af. Erik kwam nog even binnenlopen voordat ik naar huis ging.
‘Nog spannende dingen dit weekend?’
‘Ik ga zo naar Luc,’ glimlachte ik.
‘We weten weer genoeg,’ lachte hij. ‘Doe hem de groeten.’
Ik sloot mijn computer af en liep met hem mee naar beneden. Op de parkeerplaats namen we afscheid. Ik reed weg en reed op mijn gemak naar Luc zijn huis. Ik zag zijn auto staan en pakte mijn tas uit de auto. Ik belde aan en gaf hem een kus toen ik binnen was.
‘Wou je nog douchen?’
Ik knikte.
‘Als je even wacht, zet ik nog even wat in de oven.’
Luc had een ovenschotel in elkaar gezet. Hij zette het in de oven en gaf me een kus.
‘We hebben een half uur,’ lachte hij.
We liepen naar de badkamer en kleedden ons uit. Hij draaide de kraan open en trok me onder de warme waterstraal. Hij sloeg zijn armen om me heen en gaf me een lange zoen.
‘Ik heb je gemist,’ zuchtte hij.
‘Wat dacht je van mij,’ grinnikte ik.
Hij grijnsde en streelde met zijn vingertoppen over mijn rug. Hij pakte een fles douchegel en we wasten elkaar traag. Af en toe gaven we elkaar een kus. Het warme water spoelde de werkweek van ons af, we hadden weekend.

We hadden ons net afgedroogd en stonden ons net aan te kleden toen we vanuit de keuken het belletje van de oven hoorden.
‘Precies op tijd,’ lachte hij.
Hij liep naar de keuken en haalde de schaal uit de oven.
‘Ruikt lekker,’ zei ik en zette twee borden op tafel.
Zijn voet speelde met die van mij terwijl we zaten te eten.
‘Ik heb een film gehuurd, als je zin hebt tenminste.’
‘Prima idee,’ zei ik.
‘Lekker onderuit in de bank, had ik zin in,’ glimlachte hij.
Helemaal mijn idee. Het enige wat ik wilde was alleen zijn met Luc, hem dicht tegen mij aan. Na een kop koffie trok hij een fles wijn open en zakte met mij onderuit in de bank. Ik lag op mijn zij, mijn hoofd op zijn buik. Luc had zijn voeten op tafel gelegd en aaide door mijn haar.
‘Ik heb alleen één kleine domper op het weekend,’ zei Luc opeens.
Ik keek vragend omhoog naar zijn gezicht.
‘Sven komt morgenmiddag op bezoek, dus als je die niet tegen wilt komen zul je voor twee uur weg moeten zijn. Ze gaan halverwege de avond weer naar huis, kom ik daarna wel naar jou toe als je wilt.’
‘Graag,’ lachte ik.
Hij boog voorover en gaf me een lange zoen.

Het werd niet laat die avond. Luc zat tijdens de film al te gapen.
‘Moe?’
‘Drukke week gehad,’ zei hij, ‘sorry.’
‘Zo meteen een massage?’
‘Als je dat zou willen doen,’ gniffelde hij.
Ik ging rechtop zitten en gaf hem een kus. Ik pakte zijn hand en trok hem uit de bank.
‘Nu meteen dan, kom.’
We deden de lampen uit en liepen naar zijn slaapkamer. Ik kleedde hem uit, Luc ging op zijn buik op bed liggen. Ik trok mijn kleren ook uit en ging op hem zitten. Ik kneedde zijn schouders, Luc kreunde.
‘Lekker?’
‘Hmmm,’ kreunde hij goedkeurend. ‘Ga door.’
Mijn vingers gleden over zijn rug en ik voelde langzaam zijn rug ontspannen. Zijn ademhaling ging steeds langzamer. Ik ging wat verzitten en kneedde zachtjes zijn billen en zijn bovenbenen. Luc lag slap op bed. Plotseling opende hij zijn ogen weer.
‘Sorry, ik sliep geloof ik.’
Ik boog me voorover.
‘Maakt toch niet uit,’ fluisterde ik in zijn oor.
Hij sloot zijn ogen weer toen ik hem een kus op zijn wang gaf. Ik ging naast hem liggen en sloeg mijn arm om hem heen. Luc kroop dicht tegen me aan en zuchtte diep. Ik streelde zijn rug en binnen een paar tellen viel hij weer in slaap.

Ik heb nog even naar hem liggen kijken en heb toen mijn ogen ook dicht gedaan. De volgende ochtend heb ik hem wakker gemaakt met een kus op zijn voorhoofd. Hij deed glimlachend zijn ogen open. Hij streelde mijn arm en mijn heupen. Langzaam gleed zijn hand naar mijn kruis. Ik voelde zijn hand traag heen en weer gaan, die van mij deed al snel hetzelfde bij hem. Half slapend trokken we elkaar naar een hoogtepunt. Onder de douche begon hij een beetje wakker te worden. Hij hing half tegen me aan terwijl ik zijn rug waste met mijn armen om hem heen.
‘Dit voelt zo goed,’ zuchtte hij.
Ik kuste hem in zijn nek en liet het water het schuim van ons afspoelen. We droogden elkaar af en trokken onze kleren weer aan. Na het ontbijt zaten we nog even samen op de bank. Ik keek een keer op mijn horloge. Half twee. Hij keek me een keer aan en kuste me. Ik stond op en liep naar zijn slaapkamer om mijn tas te pakken. Toen ik terug kwam stond hij op uit de bank. Hij sloeg zijn ene arm om me heen en met de andere pakte hij mijn hand waarmee ik mijn tas vast hield. Ik liet los en mijn tas viel op de grond. Hij kuste me in mijn nek.
‘Blijf,’ fluisterde hij.
‘Dan ziet Sven me straks nog.’
‘Daarom juist, Maarten.’

© 2004 Oliver Kjelsson