Jacht (deel 5)

21:30. Ik zat achter mijn computer en staarde naar mijn scherm.
‘Hé, ben je er nog? Problemen op school?’ vroeg Chef.
‘Ik had je toch verteld van Arnoud?’
‘Ja.’
‘Er gaan verhalen in het dorp dat we iets met elkaar hebben. Mijn moeder vertelde het.’
‘Ai.’
‘Idd, mijn ouders weten het nu.’
‘Hoe reageerden ze?’
‘Goed.’
‘Zie je nou wel.’
Ik glimlachte. Hij had wel gelijk. Ik staarde naar mijn beeldscherm en startte een game op. 21:52. Het spel schoot niet op. Ik kon er mijn gedachten ook niet bijhouden.
‘Yo, ben je er nog?’
‘Jawel,’ typte ik terug.
‘Gaat het?’
‘Weet niet.’
‘Laat ze lullen, Kas.’
22:14. Ik zuchtte. Er raasde van alles door mijn kop. Chef reageerde weer.
‘Gooi het er eens uit, jij.’
‘Het is gewoon niet eerlijk. Dat verdient Arnoud helemaal niet. Hij is niet zo.’
‘Wat zegt hij er van?’
‘Hij moest er om lachen.’
‘Sterk van hem.’
23:05 Ik sloot de game af en keek even op het forum.
Chef’s schermpje plopte weer op. ‘Je bent stil vandaag.’
‘Ik pieker teveel.’
‘Ha, dat doet je zeker.’
‘Het is ook niet alles.’
‘Hoezo?’
‘Ik geloof dat ik Arnoud eigenlijk wel heel erg leuk ga vinden.’
‘Ai.’
‘Kun je wel zeggen ja.’
‘Als ie hetero is geef ik je weinig kans.’
‘Ik heb hem gekust vandaag.’
‘WAT?’
‘En hij mij.’
‘Zeg, ik wil niet gek doen, maar weet je zeker dat hij geen homo is?’
‘Hij deed het gewoon als vrienden.’
‘Dat kan natuurlijk.’
23:28 Ik dacht weer veel te veel na. Zou Arnoud dan toch misschien….? Ik kon het me niet voorstellen. Morgen gingen we fietsen. Ik moest hem zien. Ik wilde hem in mijn buurt hebben. Ik bekeek het forumprofiel van Chef nog een keer. Hij had er een nieuwe foto van zichzelf in gezet. Hij had een vrolijke lach, kort haar.
00:12 Chef was nog steeds online. Het onderwerp was veranderd. Ik had hem uit zitten horen over hem zelf. Hij was vrijgezel, woonde al weer een tijdje alleen.
‘Geen behoefte aan iets nieuws?’ vroeg ik nieuwsgierig.
‘Niet echt op zoek. Ik heb het niet slecht zo.’
‘Is dat niet saai?’
‘Nee, hoor, ik vermaak me wel.’
Ik dacht na over mijn opmerking. Had ik het saai? Stomme vraag. Niet echt. Toch miste ik wat. Of was het gewoon nieuwsgierigheid? Willen weten wat het was, hoe het voelde om iemand te hebben waar je echt van hield, en hij van jou? Het gesprek met Chef ging verder. Hij was gezellig. Hij had humor. Langzaam kwam mijn hoofd tot rust. 00:35 Ik had nog een glas drinken gehaald en typte vrolijk verder. Dwayne heb ik niet meer gezien die avond. Het kon me ook niet zoveel schelen eigenlijk. Ik vermaakte me prima met Chef.
‘Waar woon je eigenlijk?’ vroeg ik.
‘In de buurt van Nijmegen. En jij?’
‘Vlakbij Emmen, als je weet waar dat ligt.’
‘Ha, dat weet ik wel. Sterker nog, ik ga volgend weekend naar de dierentuin daar.’
‘Is mooi.’
‘Ik weet het. Ben er nog nooit geweest. Kwam er iedere keer weer niet van. Ik vond dat ik er maar eens naar toe moest gaan. Ik heb zaterdag vrij gehouden.’
‘Ga je alleen dan?’
‘Yep.’
Ik gaapte. 00:49
‘Ik ga zo naar bed.’
‘Ik ook zo.’
We sloten af en ik dook mijn bed in. 00:59 Ik draaide in mijn bed en sloot mijn ogen. Morgen zou ik met Arnoud gaan fietsen. Ik had er een raar gevoel bij. Hetzelfde doen als ik jaren met Marco had gedaan. Ik zuchtte. 01:13 Chef had me gerust gesteld. Ik kon altijd goed met hem praten. Op een of andere manier wist hij me altijd vrolijk te krijgen. Het was een leuke foto. Jammer dat hij zoveel ouder was. 01:47 Zou ik het durven morgen, na het fietsen douchen met Arnoud? Proberen meer van hem te zien door zelf als eerste te douchen en met een handdoek om mijn middel terug te komen in de slaapkamer? Kijken of hij hetzelfde zou doen? 02:04 Ik draaide me weer om en probeerde mijn hoofd leeg te krijgen. Ik wilde slapen. Arnoud en Chef spookten door mijn hoofd. 02:18 Mijn ademhaling werd rustiger. Volgende week zaterdag ga ik naar de dierentuin was het laatste wat ik dacht. Toen viel ik in slaap.

Ik propte een handdoek, shirt, korte broek en wat te eten in mijn rugzakje. Ik vulde de drinkfles en reed weg. Arnoud stond al buiten de poort toen ik aan kwam fietsen. Ik zag nog net de poort dichtgaan toen hij zwaaide. We reden naast elkaar verder.
‘Goed geslapen?’ vroeg Arnoud toen hij me even aankeek.
‘Niet echt.’
‘Niet zoveel piekeren, Kas. Ben blij dat jouw ouders zo goed gereageerd hebben.’
Ik glimlachte naar hem. Hij aaide een keer over mijn rug. Het fietspad werd smaller en ik reed voorop. Ik hield de weg goed in de gaten, ontweek hier en daar wat gaten en keek uit voor de betonpaaltjes langs de kant. Langzaam voerde ik de snelheid op. Met hoge snelheid scheurden we door. Ik keek even achterom en zag dat Arnoud vlak achter me zat. Hij grijnsde een keer toen we elkaar aankeken. Halverwege stopten we even. De fietsen tegen een boom, Arnoud en ik zittend in het gras. We aten en dronken wat.
‘Valt me niet tegen, Kas,’ lachte Arnoud.
‘Ik had je gewaarschuwd,’ grijnsde ik.
‘Hoe vaak fiets jij dit soort ritjes?’
‘Vroeger iedere week, met Marco.’
Hij keek me aan en het gesprek viel stil. Ik dacht terug aan de vele ritten die we gemaakt hadden samen. Ik miste hem. Nog steeds. Ik staarde wat voor me uit.
‘Het zit je nog steeds dwars dat jullie dat niet meer doen hè?’
Ik knikte. In de verte kwam iemand aanrijden. Ik herkende zijn silhouet meteen. Arnoud moest mijn blik gezien hebben want hij keek om.
‘Als je het over de duvel hebt…..’
Ik glimlachte geforceerd. Marco reed voorbij met een strak gezicht. Knikte hij nou een keer voorzichtig? Ik zal het me wel verbeeld hebben.
‘Nou zijn ze helemaal overtuigd dat we samen iets hebben,’ grinnikte Arnoud.
‘Lach maar,’ zei ik.
‘Volgende keer zoen ik je als ie weer voorbij komt rijden, valt ie helemaal van zijn fiets.’
Ik lachte terwijl ik opstond. ‘Je laat het.’
Hij stond op en sloeg een keer tegen mijn rug. We pakten onze fietsen en reden verder. Vlak voor ons dorp reden we weer naast elkaar. Arnoud had het laatste stuk voorop gereden en ik had de hele tijd naar zijn broek en benen moeten kijken.
‘Drink je nog wat bij mij?’ vroeg hij toen we uitdreven.
‘Mij best,’ zei ik.
In het dorp zagen we nog twee jongens van school. Ze keken even kort en lieten verder niets merken.
‘Nog meer roddels morgen,’ zei Arnoud droog.
We reden het dorp door en fietsten langzaam de opengaande poort door. Arnoud stapte stijf van zijn fiets.
‘Niet helemaal gewend om een stuk te fietsen zie ik?’ Ik lachte.
Hij trok een overdreven glimlach op zijn gezicht en grijnsde toen.
‘Ik ben redelijk gebroken, ja.’
We liepen om het huis. Zijn ouders zaten op het terras. Arnoud stelde me voor en ik gaf ze een hand.
‘Ga zitten,’ zei Arnoud, ‘ik pak wat te drinken.’
Ik pakte een stoel en keek wat onwennig naar mijn schoenen en maakte mijn veters los. Ik voelde mijn voeten ontspannen. Altijd een heerlijk gevoel.
‘Dus jij bent nou Kas,’ zei zijn vader tegen mij.
Ik glimlachte en knikte.
‘Hij heeft al een hoop over je verteld,’ zei hij en keek me glimlachend aan. ‘Ja, allemaal positief hoor, maak je geen zorgen.’ Hij lachte.
Arnoud kwam terug de tuin in en zette de glazen op tafel. Hij liep op blote voeten. Hij ging met een zucht zitten.
‘Moe?’ Ik grijnsde.
‘Nee hoor,’ lachte Arnoud, ‘hoe kom je er bij?’
Er verscheen een brede grijns op zijn gezicht, zijn rode wangen bolden. Zijn haar piekte door het zweet.
‘Je hebt hem flink laten werken,’ zei zijn moeder.
‘We hebben gewoon rustig gereden,’ zei ik onschuldig.
We lachten. Arnoud dronk zijn glas in één keer leeg. Hij stond op.
‘Kom, laat ik je mijn kamer even zien.’
Het was duidelijk dat hij niet bij zijn ouders wilde blijven zitten. Ik stond op en volgde hem het huis in. Via een grote hal die ik nog niet gezien had liepen we naar zijn kamer. Zijn slaapkamer was groot. Erg groot. Er stond een deur op een kier en ik kon net zien dat het een badkamer was.
‘Mooie kamer,’ zei ik.
‘Lekker groot hè?’
‘Eigen badkamer?’
Hij knikte. ‘Lekker groot bubbelbad er in.’
‘Wow,’ zei ik verbaasd.
‘Kijk maar,’ zei hij en liep voor me uit de badkamer in.
Ik keek met half open mond rond.
‘Zat er allemaal zo in toen we hier kwamen wonen. Anders had ik het nooit zo luxe gehad.’
In de hoek stond een groot tweepersoons bad.
‘Gaaf bad.’
‘Heerlijk. Bubbels, jetstream, ideaal voor zere spieren zoals vandaag.’
‘Jij gaat straks dus nog even lekker onderuit,’ lachte ik.
‘Even lekker ontspannen, ja. Glas fris er bij.’
Ik glimlachte. Arnoud grijnsde terug.
‘Uitproberen?’
Ik keek hem verbaasd aan. ‘Nu?’
‘Ja, het bad is groot genoeg.’
Mijn hoofd tolde. Stiekem gluren als hij uit de douche kwam was wel even wat anders dan samen uitgebreid in bad gaan zitten.
‘Kom op man, wat maakt het uit?’
Ik wist even niets te zeggen. Durfde ik dit?
‘We hebben handdoeken hoor, je hoeft niet nat naar huis.’ Hij lachte.
‘Ik heb een handdoek en droog shirt in mijn tas,’ zei ik vertwijfeld.
‘Mooi. Kom, halen we nog wat te drinken en nemen we meteen jouw tas mee.’
Hij draaide de kraan open en liet wat badschuim in bad lopen. Ik staarde nog steeds naar het bad. Hij sloeg een keer tegen mijn arm en ik ontwaakte uit mijn gedachten. We liepen terug naar de keuken en met twee glazen en mijn tas keerden we terug. Arnoud zette de glazen op de brede rand van het bad en trok zijn shirt uit. Hij keek me een keer aan en trok een vragend gezicht.
‘Ik weet niet hoor, Arnoud.’
‘Wat?’
‘Hallo, ik val op jongens, weet je nog. Moet ik dan nu met jou in hetzelfde bad gaan zitten?’
‘Ja, sorry, ik heb er maar één,’ zei hij droog terwijl hij de badkamer rondkeek.
‘Je snapt best wat ik bedoel.’
‘Ik zit er niet mee,’ zei hij. ‘En er is genoeg schuim dus je ziet niks.’
Hij draaide de kraan dicht en glimlachte.
‘Nou duik er in, ik kom zo,’ zei hij en liep zijn slaapkamer in. Ik zuchtte. Vooruit dan maar. Eigenlijk wilde ik ook niet anders. Ik hoorde hem wat rommelen in zijn slaapkamer en plotseling kwam er muziek uit een paar speakers in het plafond. Ik had mijn shirt uitgetrokken en mijn sokken. Ik hoorde hem terugkomen. Snel trok ik mijn broek uit en stapte het bad in. Ondanks dat het water erg heet was liet ik me toch in één keer in het water zakken. Tot mijn verbazing was alles nog in normaal formaat. Ik was bang al een knalharde erectie te hebben, maar dat viel me mee. Ik zat net in het schuim toen Arnoud weer binnenkwam en de deur sloot.
‘En jouw ouders dan?’
‘Die komen hier nooit. En wat dan nog? Ze zijn redelijk modern hoor.’
Hij trok zijn broek uit en stapte in bad. Hij liet zijn voet langzaam in het hete water zakken. Ik kon niet anders doen dan naar zijn kruis staren. Met zijn ene voet op de grond, zijn andere been opgetrokken om in bad te stappen had ik een prima uitzicht. Mijn god, wat was hij mooi. Langzaam verdween zijn andere been en op zijn gemak ging hij in het water zitten. Tot het moment dat zijn kruis in het schuim verdween bleef ik staren. Hij moet het gezien hebben, maar zei er niets over.
‘Hmmm, iets te heet eigenlijk. Dat jij zo snel in het water kon gaan zitten.’
Ik grijnsde. Arnoud nam een slok van zijn glas. Mijn glas stond naast hem en ik boog voorover. Ik kon er net niet bij en moest op mijn knieën staan om het koude glas te pakken. Mijn kruis kwam boven het water uit en ik zag hem grijnzen. Veel was verborgen door het schuim, maar je kon toch genoeg zien. Stijf was hij nog net niet, maar door de spanning en opwinding was hij toch behoorlijk gegroeid. Arnoud zei er niets van. Hij glimlachte alleen maar. Hij ontspande zich en lag onderuit. Hij nam nog een slok en keek me aan.
‘Hou je vast,’ grijnsde hij.
Zijn glimmende bruine arm kwam boven het water uit en drukte een knopje in. Het water begon te borrelen.
‘Lekker?’
Ik knikte.
‘Het gaat nu alleen wel schuimen als een gek waarschijnlijk.’
Ik lachte. Ik ontspande, liet de masserende stralen het werk doen. Dit was lekker. Ik had mijn ogen dicht en zuchtte. Mijn benen kwamen tot rust. Mijn hoofd niet. Het beeld van Arnoud die in bad stapte was niet van mijn netvlies te branden.
‘Waar denk je aan?’ hoorde ik Arnoud ineens zeggen.
Ik opende mijn ogen en keek hem aan.
‘Niets eigenlijk,’loog ik.
Hij grijnsde en nam nog een slok. Ik deed hetzelfde. Hij zette zijn glas weer terug en doordat hij bewoog gleed zijn voet langs mijn been. Van binnen sidderde ik. Ik werd gek hier! In bad met een geweldige jongen. Na vandaag kon ik het niet meer ontkennen, ik wilde meer met die jongen. Arnoud deed alsof het de gewoonste zaak van de wereld was en liet zijn voet tegen mijn been rusten. Mijn kruis protesteerde. Ik trok mijn been een stukje terug. Dit werd teveel. Meteen had ik er spijt van maar durfde niet terug te gaan met mijn been.
‘Jammer dat die waterstralen net niet bij mijn schouders komen,’ lachte Arnoud.
Ik glimlachte.
‘Wil jij ze niet even masseren?’
Ik zette mijn grote ogen op, keek verbaasd. Waar wilde hij naar toe?
‘Arnoud, ik voel me al ongemakkelijk genoeg zo. Alsjeblieft?’
‘Hoezo?’
Daagde hij me nou uit, of snapte hij mij echt niet?
‘Ik zit niet iedere dag naakt met een vriend in een bad,’ zei ik half lachend.
Arnoud haalde zijn schouders op.
‘Ja sorry,’ zei ik.
‘Ik ben een paar keer op vakantie geweest naar een nudistencamping, dat zal het verschil wel zijn. Mij maakt het echt niets uit.’
‘Vind je het nou niet raar om met mij hier in een bad te zitten?’
‘Nee, waarom? Ben je ook nog nooit in een sauna geweest?’
Ik schudde mijn hoofd. Hij draaide zich op zijn buik, zijn handen op de rand van het bad.
‘Nou, komt er nog wat van?’
Ik kroop door het bad naar hem toe, en zat op mijn knieën naast hem. Ik kneedde langzaam zijn schouders. Hij zuchtte een keer. Zijn zij raakte die van mij, ik voelde zijn huid tegen mijn huid. Tussen mijn benen voelde ik mijn kruis strak trekken. Ik voelde hem totaal ontspannen onder mijn knedende handen, hij lag op zijn gemak met zijn ogen dicht, een glimlach op zijn mond. Af en toe gleed ik met mijn handen over zijn rug. Lager durfde ik niet te gaan. Na een tijdje vond ik het genoeg. Ik hield op met masseren en ging iets achteruit zitten. Hij opende zijn ogen en draaide zich om. Hij keek me aan en ging rechtop zitten.
‘Dat was lekker.’
Ik glimlachte.
‘Jij ook een massage?’
Ik knikte gretig. Dat wilde ik wel meemaken. Ik ging achteruit en zag Arnoud op zijn knieën naar me toe komen. Zag ik tussen het schuim door nou dat hij een stijve had?
‘Nou, omdraaien,’ zei hij.
Ik draaide op mijn buik, legde mijn armen op de rand en sloot mijn ogen. Ik voelde zijn lichaam tegen mijn zij. Zijn handen gleden over mijn rug naar mijn schouders. Dat had hij vaker gedaan. In een korte tijd voelde ik alle vermoeidheid die in mijn schouders zat door het fietsen onder zijn handen wegvloeien. Ik kreunde zachtjes toen hij een keer hard kneep. Ik hoorde hem grinniken. Ik moet daar met een brede glimlach gelegen hebben. Hij speelde met me. Hij wist precies de gevoelige plekken op mijn rug te raken. Hij durfde wel lager te gaan met zijn handen. Hij gleed met zijn handen over het bovenste gedeelte van mijn billen en duwde hard met zijn duimen. Mijn paal lag hard tussen mij en de badwand in. Als dit zo nog lang doorging kwam ik zo meteen nog spontaan klaar ook. Opeens liet hij me los en klapte met de vlakke hand op mijn schouder.
‘Wakker blijven, jij,’ lachte hij.
Ik grijnsde en draaide me om. Ik was nog wakker, daar hoefde hij niet bang voor te zijn.
‘Dat was lekker, bedankt,’ zei ik.
‘Jij ook,’ zei hij en grijnsde.
Voor ik er erg in had gaf hij me een kus op mijn wang. Ik schrok, hij schoot in de lach.
‘Jij bent echt gek,’ zei ik.
‘Misschien.’
Ineens schoot ik naar voren en gaf hem een kus terug op zijn wang.
‘Jij ook bedankt,’ lachte ik.
Hij keek me weer uitdagend aan. Dit werd een spel. Ik zag aan zijn houding dat hij me probeerde terug te pakken. Ik liet het gebeuren. Probeerde zelfs zo’n houding aan te nemen dat het gemakkelijk voor hem werd. Ik zag hem ineens bewegen en wist wat er ging gebeuren. Ik was er klaar voor. Hij kwam weer naar voren en toch verraste hij me. Hij gaf geen kus op mijn wang, maar op mijn mond. Even vertrok ik geen spier, maar ik reageerde toch snel. Voor hij echt weer terug kon gaan had ik mijn hand in zijn nek en drukte mijn lippen weer op zijn mond. Ik voelde een ademstoot uit zijn neus. Ik liet even los en kuste hem weer voorzichtig opnieuw. Ik was de werkelijkheid kwijt. Het kon me geen bal meer schelen hoe dit zou aflopen. Hij keek me even aan en grijnsde. En kuste me weer terug. Ik trok zijn hoofd dicht tegen me aan, zijn lippen konden niet meer loskomen van die van mij. Voor ik er zelf erg in had raakte ik met mijn tong zijn lippen aan. Zijn lichaam spande zich even. Meteen daarna ontspande hij weer en liet me toe. Mijn tong vond die van hem en wild draaiden ze om elkaar heen. Ik liet me achterover zakken en nam hem mee in mijn val. Mijn achterhoofd lag op de rand, zijn lichaam op die van mij. Ik sloeg mijn armen om hem heen en zoende hem. Ik voelde zijn kruis hard worden tegen mijn been. Ik kreunde. Arnoud begon langzaam heen en weer te bewegen. Mijn harde paal gleed op en neer tegen zijn buik.
‘Arnoud, wat doen we in godsnaam?’ zuchtte ik zachtjes.
‘Ssst,’ fluisterde hij en zoende me weer.
Zijn kruis gleed traag heen en weer tussen mijn bovenbenen. Mijn paal tintelde. Ik was daarvoor al zo opgewonden als een idioot en dit deed het helemaal. Dat kon ik niet lang meer volhouden. Mijn vingers knepen in zijn rug wat er voor zorgde dat hij sneller begon te bewegen. Ik spande mijn beenspieren en liet mezelf gaan. Met een diepe kreun voelde ik mijn ontlading losgaan. Arnoud stopte met zoenen en glimlachte naar me. Hij bewoog traag door. Ik gleed met mijn hand over zijn heup en hij kwam iets omhoog. Ik greep en had meteen beet. Hij was groot en hard. Ik trok hem langzaam af. Ik hoorde dat hij ook niet ver van zijn hoogtepunt af was. Ik voerde het tempo op. Hij leunde met zijn voorhoofd tegen mijn schouder en kreunde bij iedere beweging. Even stokte zijn adem, zijn pik werd nog wat harder en met een diepe zucht kwam hij klaar. Hij liet zich zwaar op mij zakken en streelde door mijn haar. Even lagen we stil.
‘Dit klopt niet, Arnoud,’ kreunde ik en duwde hem van me af.
‘Sorry,’ zei hij, ‘misschien heb je wel gelijk.’
‘Ik dacht dat jij hetero was?’
‘Ben ik ook.’
Dat stak me meer dan ik dacht. Arnoud zat midden in het bad. Hij keek me aan en haalde zijn schouders op.
‘Waarom deed je het dan?’
‘Weet ik niet. Spanning? Nieuwsgierig? Ik kon het niet tegenhouden.’
Ik zuchtte. Arnoud kwam naast me zitten.
‘Sorry, Kas.’
‘Nee, dat hoef je niet te zeggen. Het was lekker.’
‘Ik speel met jouw gevoelens, sorry.’
Hij stond op en stapte onder de douche. Hij spoelde het schuim van zich af. Ik keek vanuit het bad hoe hij met zijn hoofd achterover het water over zijn gezicht liet lopen, ogen dicht. Zijn buik was strak, zijn kruis naar voren door zijn achterovergebogen rug. Hij was mooi. Hij boog weer terug en keek me aan.
‘Ik voel me af en toe alleen, Kas. Jouw aandacht…’ Hij stopte om na te denken. ‘Ik mis af en toe een paar armen om me heen. Ik had het niet moeten doen.’
Ik stapte uit bad en ging bij hem onder de douche staan. Ik kuste zijn voorhoofd en streelde zijn zij. Ik sloeg mijn armen om hem heen.
‘Je mag ze zo vaak lenen als je wilt.’
Arnoud zweeg. Ik wreef met mijn handen door mijn haren en liet het water over mijn gezicht lopen. Mijn kruis raakte even zijn been. Ik voelde zijn hand op mijn borst, hij legde zijn hoofd tegen mijn schouder. Ik keek naar beneden en zag dat hij serieus keek.
‘Hé, wat heb jij?’
‘Laat maar,’ zei hij.
Hij stapte onder de douche vandaan en pakte een handdoek. Hij zei niets meer, keek strak voor zich uit. Ik draaide de kraan dicht en pakte mijn handdoek. Ik droogde mezelf af en liep naar de slaapkamer. Arnoud zat op de rand van zijn bed en staarde naar de grond. Ik had mijn handdoek om mijn middel geslagen. Ik streek met mijn hand door zijn haar. Hij legde zijn hoofd tegen mijn heup.
‘Arnoud, wat is er?’
‘Niks, laat me nou maar.’
Ik liet hem los en deed een stap naar achteren. Ik liet mijn handdoek vallen en bukte om mijn kleren uit mijn tas te pakken. Ik voelde zijn hand langs mijn been. Ik keek om, Arnoud trok zijn hand weer terug en keek naar me omhoog.
‘Kas, hou me even vast, wil je?’ Het klonk bijna wanhopig.
Ik ging naast hem zitten en sloeg mijn arm om hem heen. Hij trok me verder het bed op en kroop dicht tegen me aan. We lagen op onze zij, mijn armen om hem heen, Arnoud diep weggekropen. Hij zuchtte. Zijn handdoek die hij om zijn middel had was los gevallen. Ik streelde zachtjes zijn rug en in mijn ooghoek zag ik zijn kruis groeien. Die van mij stond ondertussen al weer recht omhoog. Ik wist niet wat ik moest denken. Hier was meer aan de hand. Ik geloofde hem als hij zei dat hij niet zo was, maar dit was niet normaal. Ik drukte mijn lippen kort op zijn haren. Hij keek omhoog en glimlachte. Ik hield hem vast en draaide me op mijn rug. Hij steunde op zijn ellebogen en keek me diep in mijn ogen. Zijn warme paal lag klem tegen die van mij tussen ons in. Ik genoot en maakte me zorgen tegelijkertijd. Hij kuste me nog een keer.
‘Bedankt,’ zei hij weer.
‘Waarvoor?’
‘Voor een vriend te zijn,’ zei hij serieus.
‘Dat ben jij ook, Arnoud,’ zei ik en kuste vlug terug.
‘Nog even vasthouden,’ zuchtte hij, ‘daarna doen we weer normaal.’
Ik keek hem vragend aan maar begreep meteen wat hij bedoelde. Onze lippen vonden elkaar weer en een paar tellen later zoenden we elkaar hartstochtelijk. Eerst snel maar daarna draaiden onze tongen traag om elkaar heen. Zijn handen streelden heel mijn lichaam. Ik probeerde met mijn lichaam zoveel mogelijk van zijn lichaam te raken en sloeg mijn benen om hem heen. Ik zuchtte en voelde een natte plek op mij buik. Zijn voorvocht of die van mij? Ik kneep in zijn billen en draaide ons op onze zij.
‘Ik moet zo naar huis,’ fluisterde ik.
Hij knikte en liet me los.
Ik wreef de plek van mijn buik en trok mijn kleren aan. Naast me deed Arnoud hetzelfde. Allebei zwijgend. Ik propte alles in mijn tas en liep met Arnoud naar de hal. Via de tuin zocht ik mijn fiets weer op. Ik groette zijn ouders en stapte op. Arnoud streelde voor een laatste keer mijn arm.
‘Zie je morgen,’ zei hij.
‘En dan ga je praten wat er is,’ zei ik.
‘Zet me niet onder druk, Kas, dat doe ik nog wel een keer.’
Ik kreeg een vlugge kus op mijn wang en een duw.
‘Ga,’ zei hij. ‘Zie je morgen.’

Ik zat doodmoe op de fiets de volgende ochtend. Ik had weinig geslapen. De hele nacht heb ik liggen piekeren wat er aan de hand kon zijn. In het begin had ik nog gedacht dat het allemaal goed zou komen, tegen alle verwachtingen in. Toen hij onder de douche stond begreep ik dat er iets was. Ik had geen idee wat. Ik had besloten hem te geven wat hij wilde. Ik voelde me een beetje schuldig dat ik dat ook voor een deel deed omdat ik het gewoon lekker vond. Ik moest hem in de gaten houden, ik moest weten wat hem dwars zat. Ik zag hem al staan toen ik aan kwam rijden. Zijn gezicht was een puinhoop. Die had ook niet veel geslapen, dat kon ik wel zien.
‘Goeiemorgen,’ zei ik gemaakt vrolijk.
‘Dat je me nog wilt zien,’ zei hij kort.
‘Waarom niet?’
We reden weg. Hij reed naast me, staarde stuurs voor zich uit.
‘Ik ben een lul, zeg het maar.’
‘Doe normaal.’
‘Ik heb je gewoon gebruikt, Kas, sorry. Ik had een paar armen om me heen nodig en ik wist dat jij die me kon geven. Heb verder geen rekening gehouden met jouw gevoel.’
‘Dat zit wel goed. Als ik je kan helpen dan vind ik het best.’
Arnoud haalde zijn schouders op. Ik keek hem een keer aan en dacht na. Ik keek een keer om en zag niemand. Ik pakte zijn arm en tijdens het fietsen gaf ik hem snel een kus op zijn wang.
‘Kijk uit, gek. Wil je nog meer verhalen op school?’
‘Je hebt mij ook geholpen, help ik jou nou. Als je maar een keer praat.’
‘Er is verder niets. Ik voel me af en toe gewoon leeg. Jij geeft tenminste om me.’
Ik wist niets meer te zeggen maar volgens mij was er nog wel iets. Arnoud zweeg de verdere weg naar school.

We waren laat. We liepen meteen door de klas in en gingen zitten. Maaike keek een keer om en lachte naar me. Wat had die nou weer? In de pauze kwam ze meteen naar me toe.
‘Heb je het al gehoord?’
‘Nog meer roddels, fijn,’ zei ik kort.
‘Nee, deze is leuk. Irene en Marco zijn uit elkaar.’
Ik glimlachte flauw. ‘Dat meen je niet.’
‘Jawel, ze kwam het me zelf vertellen.’
Arnoud grijnsde. Tijdens de les had hij zichzelf weer aardig bijeen geraapt. Hij was weer helemaal de oude. Tenminste, hij deed alsof.
‘Nieuwe ronde, nieuwe kansen, Kas,’ zei hij spottend.
‘Even nuchter blijven, Arnoud,’ lachte ik.
Ik moest toegeven, dat was wel het eerste wat door me heen schoot. Hij was weer vrij. Mijn gevoel voor Marco vlamde weer door me heen.
‘Als iemand hetero is, kun je er echt geen homo van maken.’
‘Daar heb je helemaal gelijk in,’ zei hij bloedserieus.
Ik schrok van de manier waarop hij het zei. Had dat met gisteren te maken? Maaike ging er weer vandoor, richting Irene. Die wilde alles over de breuk weten, dat kon je zien. Arnoud keek haar glimlachend na.
‘Nou ja, je weet maar nooit,’ zei hij grinnikend.
‘Verspilde tijd, ik heb wel wat beters te doen.’
‘Vertel, heb je iets op het oog?’
Ik haalde mijn schouders op.
‘Ja dus. Hoe heet ie?’
‘Niet lachen.’
‘Ik zou niet durven.’
‘Ik weet niet hoe hij heet.’
‘Waar ken je hem dan van?’
‘Chat.’
‘Gaan jullie daten?’
Ik schudde mijn hoofd. Ik keek hem aan en vertelde het hele verhaal over Chef.
‘Dus hij weet niet dat je zaterdag naar de dierentuin gaat? Gedurfd, Kas. Verliefd?’
‘Nee, maar ik kan het goed met hem vinden. Ik wil hem gewoon een keer zien.’
‘Verliefd worden kan altijd nog.’
‘Nou, er is een probleempje.’
Arnoud keek me vragend aan. De bel ging voor de volgende ronde lessen en hij stond op.
‘Hij is twee keer zo oud als ik,’ zei ik toen we het lokaal in liepen.
‘Nou en?’ Arnoud keek me lachend aan. Toen kwam de leraar binnen en werd het stil.

We reden samen naar huis en praatten door over zaterdag. Arnoud wilde alles weten over Chef. Hij kon er wel om lachen en vond dat ik er voor moest gaan als het klikte. Mijn protesten wuifde hij weg. Hij snapte ook wel dat het geen serieuze relatie kon worden, maar een keer wat spannends doen, zoals hij dat lachend noemde, moest ik gewoon proberen. Bij zijn huis sloeg ik hem een keer op zijn schouder vlak voor ik doorfietste.
‘Ik zal er over nadenken,’ lachte ik, ‘tot morgen.’

Ik zou Arnoud die week niet meer zien. Dezelfde avond stuurde hij me een sms. Zijn opa was plotseling overleden. Hij ging met zijn ouders mee naar Wassenaar en kwam pas volgende week weer terug. Hij zat al in de auto toen hij het berichtje stuurde. Ik stuurde nog een berichtje terug om hem sterkte te wensen en staarde uit het raam. Ik hoopte maar dat het goed met hem ging, ik had het gevoel dat dit er behoorlijk inhakte bij hem, helemaal na afgelopen weekend. Ik maakte me zorgen.

Op school ging alles gewoon door. Genegeerd door iedereen, behalve door Maaike dan. Af en toe daagden ze me uit, maar ik reageerde er niet op. Flauwe vragen of ik ook niet naar de begrafenis moest en meer van dat soort flauwe grappen. Het was misschien gek, maar ik raakte er langzamerhand aan gewend. Ik probeerde Marco in de gaten te houden, maar die ontweek me nog steeds. Maaike had Irene uitgehoord. Marco had het uitgemaakt. Irene baalde als de pest. Dat gaf me een goed gevoel. Marco had het uitgemaakt. Ik heb de rest van de dag met een glimlach rondgelopen toen ik het gehoord had.

Vrijdagavond had ik Dwayne weer eens online. We hebben de hele tijd bijgepraat en ik heb hem alles over Arnoud verteld. Met Edward ging het nog steeds prima. Hun ouders wisten nog steeds van niets. Chef kwam ook nog even online.
‘Hé, Kas, nog spannende dingen meegemaakt?’
‘Nee niet echt.’ Dat vertelde ik hem morgen wel.
‘Hoe gaat het met die ene jongen?’
‘Goed hoor, vertel ik je nog wel eens.’ Ik grijnsde. ‘Morgen naar de dierentuin?’
‘Jazeker, morgen vroeg op.’
‘Ik ga naar bed,’ typte ik. ‘Zie je later. Veel plezier morgen.’
‘Slaap ze!’
Ik blokkeerde zijn naam en chatte verder met Dwayne. Die kwam niet meer bij toen ik hem vertelde wat ik van plan was. Toen ik in bed lag piepte mijn telefoon. Een berichtje van Arnoud. Ik had hem die ochtend een berichtje gestuurd om hem sterkte te wensen bij de begrafenis.
‘Het ging wel. Succes morgen. Op jacht jij! Zondagochtend trein naar huis. Die middag samen baantje trekken bij mij thuis? Ik wil alle details.’

Mijn hart klopte in mijn keel toen ik een kaartje had gekocht en de dierentuin inliep. Opeens durfde ik eigenlijk niet meer. Ik liep wat rond en keek of ik hem ergens zag lopen. Erg druk was het niet. Er hingen donkere wolken maar het was gelukkig droog. Ik liep wat doelloos rond totdat ik hem ineens zag staan.

Hij stond op een brugje naar giraffen te kijken.
© 2004 Oliver Kjelsson