Jacht (deel 2)

01:25 Ik lag al twee uur in bed en had nog geen oog dicht gedaan. Ik had het gesprek met Marco al honderd keer opnieuw beleefd. Er was geen twijfel over mogelijk, hij was dus geen homo. Dat deed al zeer genoeg. Alle hoop van de afgelopen maanden de grond in geboord. Ik draaide weer een keer om: 01:44. Maar waarom reageerde hij zo bot? We hadden zoveel samen, konden het altijd zo goed met elkaar vinden. Ik kon me voorstellen dat hij er van schrok, maar dat hoefde toch niet zo? 02:11 Ik lag op mijn rug en staarde naar het donkere plafond. Ik was bang voor wat er zou gaan komen. Het zou iedereen opvallen dat we ineens niet meer met elkaar optrokken. Op school, mijn ouders. Wat moest ik zeggen? Liggend op mijn buik zuchtte ik nog een keer. 02:18 Wat zou hij als verklaring geven al ze hem zouden vragen wat er aan de hand was? Ik hoopte maar dat hij normaal zou doen. Ik was in paniek. Ik wou er niet aan denken wat er zou gebeuren als hij de waarheid zou gaan vertellen. Mijn lichaam zat in één grote knoop. 02:57 Verdriet, woede en angst raasden door mijn kop. Ik wou dat ik de tijd terug kon draaien, dan had ik het nooit verteld. Ik kon niet terug. Ik zou het maar moeten nemen zoals het zou komen.

Mijn ouders vroegen de volgende dag al waarom ik zo stil was. Ik maakte me er met een smoes vanaf dat ik me niet zo lekker voelde. Hoewel, zoveel was daar niet aan gelogen. Ik voelde me echt beroerd. Ze gingen die middag weg en ik had het huis voor mezelf alleen. De muren kwamen al snel op me af. Ik pakte mijn fiets en ging een eind rijden. Hard. Afreageren. Niet dat het ook maar iets hielp. Ik bleef maar malen. Ik moest met Marco praten. Ik wilde dit recht zetten. Ik belde zijn mobiel maar kreeg zijn voicemail. Ik reed terug naar huis en pakte de telefoon. Nog maar eens proberen, de gewone telefoon dan maar. Hij nam zelf op, gelukkig.
‘Met Marco.’
‘Met Kas.’
‘Ja?’ Hij zei het kortaf.
‘Kunnen we niet een keer praten?’
‘Ik zou niet weten waarover.’
‘Kom op nou, Marco, dat weet je best.’
‘Wat valt daar nou nog meer over te zeggen? Jij bent verliefd op mij en ik niet op jou. Klaar. Daar is toch niets moeilijks aan?’
‘Waarom doe je nou zo moeilijk? We kunnen toch wel gewoon normaal met elkaar omgaan?’
‘Denk je dat? Ik vind het allemaal nogal raar hoor.’
‘We kunnen toch gewoon blijven fietsen samen?’
‘En jij weer stiekem gluren als ik ga douchen zeker? Nee, bedankt, Kas, laat maar.’
‘Jezus, Marco, doe normaal. Dat kan ook anders.’
‘Ik moet weer ophangen, Kas.’
Voor ik nog iets kon zeggen had hij opgehangen. Ik zuchtte en dacht na. Zou ik nog een keer bellen? Ik besloot het niet te doen. Ik baalde. Zo kende ik hem nog niet. Ergens had ik het gevoel dat het wel weer goed zou komen.

Ik ging woensdag met lood in mijn schoenen naar school. Ik was wat laat vertrokken zodat ik niet te lang rond de school hoefde te blijven hangen. Toen ik naar de ingang liep zag ik Marco staan met een paar jongens uit onze klas. We keken elkaar een keer aan en ik probeerde te glimlachen. Marco bleef strak kijken en zei niets. Ik liep naar binnen, dook het toilet in en bleef daar totdat we het lokaal in konden gaan. Ik hoorde steeds meer lawaai in de gang, het was tijd om te gaan. Ik schoot de toiletten uit en liep strak voor me uitkijkend naar het lokaal en ging zitten. Marco kwam het lokaal binnen en kwam naast me zitten. Hij kon moeilijk anders. We kregen onze cijferlijsten en het werd rumoerig in de klas. Iedereen had het gehaald. Ik keek een keer schuin naar de lijst van Marco en zag dat hij een paar mooie punten gehaald had.
‘Gefeliciteerd,’ zei ik terwijl ik hem aanstootte.
‘Jij ook.’ Hij had zich half omgedraaid en keek meteen weer de andere kant op.
De meeste klasgenoten stonden op om naar buiten te gaan, het schooljaar zat er op. Ik stond op en liep het lokaal uit. In de gang tikte iemand tegen mijn arm. Ik draaide me hoopvol om, hoopte dat het Marco zou zijn. Ik keek in de ogen van Maaike.
‘Jij ook gefeliciteerd,’ lachte ze.
‘Dank je,’ probeerde ik te lachen, ‘jij ook.’
Marco kwam voorbij gelopen en grijnsde een keer toen hij mij met Maaike zag staan praten. Geen vriendschappelijke grijns. Ik liep samen met Maaike naar buiten. Er stond een groepje buiten te praten, Irene en Marco stonden er ook bij. Maaike ging er bij staan, ik voelde me verplicht te volgen. Marco stond nog geen meter van me vandaan maar ontweek mijn blik. Irene praatte vrolijk over van alles. Ik voelde me niet op mijn gemak, ik wilde weg. Ik wachtte op een moment dat ik ongezien weg kon lopen en vertrok. In de fietsenstalling kwam Maaike naar me toe.
‘Wat is er?’
‘Niets,’ antwoordde ik kort.
‘Jij en Marco hebben geen woord tegen elkaar gezegd.’
‘We hebben een klein meningsverschil. Komt wel weer goed.’
Ze zag dat ik geen zin had om te praten. Ik stapte op mijn fiets en wilde wegrijden. Maaike stond er verloren bij.
‘Fijne vakantie,’ zei ik en reed weg.
‘Kas!’
Ik remde en keek om. Maaike keek me verbaasd aan.
‘Laat me maar, het komt wel weer goed,’ zei ik en draaide me weer om.
Maaike zei niets meer, ik keek nog een keer om en ze stak haar hand op. Ik reed door en zwaaide een keer over mijn schouder. Mijn eigen woorden galmden door mijn hoofd. Zou het echt allemaal weer goed komen? Ik kon het me even niet meer voorstellen.

De vakantie beleefde ik in een roes. De hele vakantie spookte Marco door mijn hoofd. Ik had hem vrijdag voor hij zou vertrekken nog een sms gestuurd om hem een fijne vakantie te wensen maar daar kreeg ik geen reactie op. Twee weken later ging ik zelf op vakantie, nadat ik een sms van Maaike had gekregen om me veel plezier te wensen. Toch lief. Ik heb er meteen eentje teruggestuurd. In mijn vakantie kreeg ik er nog een paar die ik allemaal beantwoord heb. Ze vroeg nog een keer of het weer goed was gekomen tussen Marco en mij. Daar heb ik maar geen antwoord op gegeven. Ik twijfelde of ik haar het hele verhaal zou vertellen maar dat durfde ik niet. In de Ardennen heb ik drie weken opgetrokken met een andere jongen uit Nederland. Dwayne was een jaar jonger dan ik. Ik kreeg bij hem al snel hetzelfde dat ik bij Marco had. De manier waarop hij lachte gaf me een warm gevoel. Als hij naar me glimlachte smolt ik helemaal. Drie weken lang heb ik genoten en halve nachten wakker gelegen. Met de hele geschiedenis van Marco in mijn achterhoofd durfde ik het Dwayne niet te vertellen. De hele drie weken waren we onafscheidelijk. De laatste dag heb ik het hem toch verteld. We zaten net buiten de camping vlak voor we zouden vertrekken. Niets te verliezen. Een uur later zou ik in de auto zitten en hem nooit meer zien.
‘Heb jij zin om naar huis te gaan?’ vroeg hij.
‘Nee. Jij?’
Dwayne haalde zijn schouders op.
‘Geen vriendin thuis die je weer gaat zien?’ Vissen, ik wilde het weten.
‘Heb ik toch niet, dat had ik je al verteld. Jij toch ook niet?’
‘Kon toch zijn dat je stiekem iemand op het oog had?’
‘Nee, niemand. Jij?’
Ik zei niets. Hij keek me lachend aan.
‘Wat kijk je nou?’ vroeg hij lachend.
Ik dacht na. Over een half uur zouden we vertrekken. Wat maakte het uit.
‘Geen meisjes, ik val op jongens,’ zei ik zacht en keek hem aan.
Hij keek me alleen maar glimlachend aan en zei niets. Toch was zijn reactie verrassend. Hij sloeg een arm om me heen en gaf me een kus. Ik tolde. Ik keek hem verbaasd aan en glimlachte terug. Gaf hem toen een kus terug. Ik baalde. Baalde dat ik het hem niet eerder verteld had. Nu gingen we allebei weer naar huis. Ik bijna driehonderd kilometer verder. Hij terug naar Zeeland, ik weer naar Drenthe. We wisten allebei eigenlijk niet wat we moesten zeggen. Ik was blij iemand gevonden te hebben die hetzelfde voelde. Hij ook, dat merkte ik wel. Dus wisten we allebei niet wat we moesten zeggen. We spraken af contact te houden. Als laatste beloofde ik hem nog in deze vakantie op te komen zoeken. Na een voorzichtige kus liepen we terug naar de camping en gingen naar huis.

Die belofte hield ik. We stuurden elkaar regelmatig berichtjes en belden iedere dag wel een keer. Verliefd? Jazeker wel. Een afspraak was snel gemaakt om een keer naar Zeeland te gaan. Onze ouders vonden het een goed idee en zo kwam het dat ik anderhalve week na de vakantie in de Ardennen met een tas in de trein zat voor twee dagen Zeeland. Dwayne stond op het station op mij te wachten. Hij glimlachte op dezelfde manier als altijd toen hij me aan zag komen lopen op het perron. Verlegen stonden we tegenover elkaar.
‘Hey.’
‘Hey. Goede reis gehad?’
‘Ja hoor, alleen een beetje lang.’
Dwayne lachte weer.
‘Ben je alleen?’ vroeg ik terwijl ik rond keek.
‘Ja, we moeten over een half uur de bus hebben.’
Ik volgde hem het station uit en ging naast hem op een bankje op de bus zitten wachten. Mijn tas stond op de grond tussen mijn voeten. Af en toe keken we elkaar een keer aan en haalden herinneringen op aan de vakantie. De bus kwam aanrijden en we stapten in. We gingen achterin zitten en ik schoof dicht tegen hem aan. Het gevoel dat ik tijdens de vakantie had kwam in alle hevigheid weer boven. Toen de bus wegreed keek ik hem aan en glimlachte. Hij lachte terug. Ik boog me verder naar hem toe en kuste hem. Zijn hand pakte die van mij en hij kuste me terug.
‘Waarom heb je me de hele vakantie niets verteld?’
Ik lachte. ‘Omdat jij ook niets zei.’
‘Eigenlijk weet niemand het van mij,’ zei hij.
‘Van mij ook niet.’
Ik loog, had geen zin om hem dat nu te vertellen. Marco flitste door mijn hoofd. Marco was al weer thuis, ik had hem nog zien fietsen in het dorp. Hij had niets gezegd. Ik baalde er nog steeds van dat hij zo afstandelijk deed. Natuurlijk was ik nog verliefd op hem, dat kon ik niet zomaar wegduwen. Niet dat ik daarvoor weer contact met hem wou, ik respecteerde zijn keuze. Ik wilde gewoon weer goede vrienden zijn. Ergens had ik gehoopt dat ik iemand zou hebben die het van me wist, die me zou steunen, al was hij zelf niet zo. Daarnaast wilde ik gewoon weten wat hij dacht, of hij zijn mond zou houden tegen iedereen. Dat zou hij toch wel doen? Ik kreeg een duw tegen mijn schouder.
‘Hee, ben je er nog?’ Dwayne lachte.
‘Jawel,’ glimlachte ik.
Hij kneep in mijn hand en schonk er verder gelukkig geen aandacht aan. Na bijna een half uur stapten we uit en moesten nog een stukje lopen naar zijn huis. Zijn moeder verwelkomde me hartelijk en binnen een paar minuten zaten we achter in de tuin. Ik pakte mijn mobiel en belde naar huis om te laten weten dat ik goed aangekomen was en dat alles goed was gegaan onderweg. Ik pakte mijn glas en hield hem even omhoog naar Dwayne. Hij knipoogde en nam een slok.
‘Wat wil je allemaal gaan doen hier?’ vroeg hij.
Ik lachte. ‘Laat me de mooie plekken maar zien hier, ik ben benieuwd.’
Hij grijnsde. ‘Komt voor elkaar. Ga je mee? Gaan we de omgeving verkennen.’
Ik knikte en stond met hem op. Hij pakte de fiets van zijn vader en ik kreeg zijn fiets te leen. We reden weg en kwamen al snel bij de duinen uit. We zetten de fietsen op slot en liepen het strand op. Het was er nog redelijk druk. We trokken onze schoenen uit en liepen op blote voeten naast elkaar door het zand naar het water.
‘Mooi dit,’ zei ik.
Dwayne haalde zijn schouders op.
‘Dat meen je niet. Is toch gaaf dit?’
‘Ik ben niet anders gewend. Zo vaak kom ik er niet.’
We kochten een blikje en gingen in het zand zitten. Ik keek naar zijn voeten en naar zijn benen. Mooi gevormd, mooi bruin. Hij schopte wat zand over mijn voeten en lachte.
‘He dromer.’
Ik lachte en schopte wat zand terug.
‘Waar dacht je aan?’
‘Nergens aan eigenlijk.’
‘Tuurlijk. Ik geloof er niets aan.’
Ik glimlachte naar hem en hij glimlachte terug. Het strand liep langzaam leeg. Ik ging op mijn zij liggen en staarde over het water. Dwayne bleef zitten. Ik keek hem een keer aan en wist dat hij hetzelfde dacht. Eindelijk kwam hij dichterbij. Ik keek hem in zijn donkere ogen en smolt. Alles om me heen verdween. Ik boog mijn gezicht langzaam naar hem toe en hij hield me niet tegen. Ik kuste hem voorzichtig en hij kuste nog voorzichtiger terug. Toen hield ik het niet meer. Ik pakte zijn hoofd met een hand en trok hem naar me toe. Hij lag half op me en we zoenden lang. Ik zuchtte. In de verte hoorde ik het water van de zee en dicht bij mijn oor zijn opgewonden ademhaling. Mijn hand gleed onder zijn shirt over zijn rug. Dit voelde goed. Dit voelde heel erg goed. Hij duwde zijn arm onder me en draaide me met hem mee. Ik lag nu op hem en zoende hem weer. Zijn tong draaide rond die van mij, zijn handen knepen in mijn rug. Ik kreunde. Hij lachte.
‘Dit had in de Ardennen al moeten gebeuren,’ zuchtte hij.
‘Hier is het ook lekker.’
We zoenden weer en rolden door het zand. Ik voelde zijn hele lichaam tegen me aan. Dwayne lag boven op me en keek me in mijn ogen.
‘We moeten zo weer terug.’
Ik knikte. Hij gaf me nog een snelle zoen en trok me omhoog uit het zand. We klopten onze kleren af en liepen terug naar de fietsen. Dwayne reed naast me terug naar zijn huis.
‘Kun je bij jullie lekker fietsen?’
‘Zeker. Ik ga ieder weekend een flink eind fietsen.’
‘Heb je een beetje conditie?’
Als antwoord lachte ik een keer naar hem en versnelde. Ik zag nog net dat hij teruglachte. Ik zette me op de pedalen en reed zo hard als ik kon. Hij bleef vlak achter me in het begin maar moest me uiteindelijk toch laten gaan. Vlak voor zijn huis liet ik de fiets uitdrijven, Dwayne kwam weer naast me fietsen.
‘Ja dus,’ hijgde hij lachend.

‘Zo, hebben jullie hard gefietst?’ vroeg zijn moeder toen we weer terug waren.
Dwayne had een rode kop en natte haren van het zweet.
‘Een beetje,’ lachte ik.
Dwayne grijnsde naar me.
‘Als jullie willen kunnen jullie nog wel even douchen, we gaan over een half uurtje eten.’
Ik volgde Dwayne het huis in en liep achter hem aan met mijn tas naar zijn kamer. Er lag al een matras voor me klaar op zijn kamer, naast zijn bed. Dwayne pakte wat kleren uit de kast en een handdoek.
‘Jij eerst?’ vroeg hij.
‘Nee, ga jij maar.’
Hij verdween en liet mij alleen achter, zittend op zijn bed. Ik zuchtte. Dit kwam bekend voor. Ik pakte wat kleren uit mijn tas en mijn handdoek. Even later kwam hij weer terug in zijn kamer, andere korte broek aan, handdoek in zijn hand waarmee hij zijn haren droogde. Ik zag zijn glimlach, zijn frisse huid en zag Marco weer voor me.
‘Jij kunt,’ zei Dwayne.
Ik glimlachte en stond op. Ik liet even later het water over me heen stromen en sloot mijn ogen. Marco en Dwayne vochten om mijn aandacht. Ik kon het niet tegenhouden, ik vroeg me af waar Marco nu zou zijn, wat hij aan het doen zou zijn, wat hij dacht. Dacht hij ook nog aan mij? Ik had niets meer van hem gehoord sinds ik terug was van vakantie, ik had ook niets van mij laten horen. Of ik wilde of niet, ik miste hem. Ik voelde me schuldig, ik was nu bij Dwayne en stond aan Marco te denken. Ik zuchtte nog een keer en draaide de kraan dicht. Ik droogde me af, trok een broek aan en ging terug naar de slaapkamer. Dwayne lag op zijn bed, en keek hoe ik me verder aankleedde terwijl hij lag te praten over deze middag en de vakantie. Het voelde als hetzelfde vaste ritueel. Met één verschil. Voor we naar beneden gingen lag ik nog even naast hem, zijn armen om me heen, zijn lippen op die van mij. Marco was ik even vergeten.

Die avond werd het wat frisser buiten en nam Dwayne me mee naar zijn kamer. Hij startte zijn computer op en we speelden een paar games.
‘Zit jij veel op internet?’ vroeg Dwayne ineens.
‘Valt wel mee,’ zei ik.
Dwayne grijnsde en startte zijn browser op.
‘Mooie jongens zien?’
Ik knikte. Dwayne opende wat sites met foto’s van naakte mannen. Ik had er af en toe wel eens wat bekeken en samen bekeken we de sites die we kenden.
‘Hier kom ik nou vaak’, zei hij en ging naar een andere site.
‘Wat is het voor iets?’
‘Een forum van een homo-site, maar vaak lijkt het op een halve chat. Als je er een paar keer geweest bent leer je de vaste bezoekers kennen. Erg leuk.’
Samen begonnen we verschillende onderwerpen te lezen en hij had gelijk, af en toe ging het nergens meer over. Hij logde in en reageerde op een paar dingen. Humor had hij wel. Samen lagen we regelmatig dubbel van het lachen.
‘Sommigen van hen zitten ook in een chatbox. Kijken?’
Ik knikte. Ik was wel nieuwsgierig. Hij logde in en meteen kwam er reactie. Ze kenden hem. Hij glimlachte.
‘Die Martijn is echt leuk. Zo heet hij niet echt, hij komt uit Maastricht. Ik heb hem ook in mijn msnlijst staan.’
Hij reageerde meteen. Ik keek afwisselend naar zijn snelle tikkende vingers op het toetsenbord en naar zijn glimlach op zijn gezicht. Hij keek me een keer grijnzend aan en daarna weer naar het scherm. Zo verlegen hij er in het dagelijkse leven over deed, zo vrij was hij hier. Met mijn schouder tegen die van hem las ik mee. Dit moest ik onthouden, dit beviel me wel. Martijn vroeg aan Dwayne of hij die leuke jongen van de vakantie nog gezien had. Ik keek naar Dwayne en hij kreeg een rood hoofd. Hij typte meteen een antwoord terug; hij zit naast me op dit moment. Martijn stuurde een smiley terug. Hij deed me de groeten en vroeg hoe het met me ging. Dwayne schoof het toetsenbord naar me toe.
‘Antwoord zelf maar, ik ga wat te drinken halen beneden.’
Hij gaf me een knipoog en ging de kamer uit. Ik chatte nog wat door met Martijn. Het was gezellig. Martijn vroeg hoe oud ik was, waar ik woonde en vertelde wat over zichzelf. Dwayne kwam de kamer weer in en zette twee glazen neer. Hij keek naar het scherm en glimlachte een keer naar me. Ik schoof het toetsenbord weer naar hem toe en hij typte verder. Je gaat mijn vriendje toch niet inpikken hoop ik, typte hij. Ik lachte en keek hem aan. Hij bleef met een verlegen glimlach naar het scherm kijken. Er stroomde een warme gloed door me heen. Dit voelde goed.

Het werd nog behoorlijk laat achter zijn computer. Ver na middernacht gingen we toch maar eens slapen. Dwayne lag op zijn zij in zijn bed, met zijn hand onder zijn hoofd keek hij naar beneden, waar ik lag op het extra matras.
‘Zijn er nog leuke jongens waar jij woont?’ vroeg hij.
Ik moest meteen weer aan Marco denken. ‘Jawel.’
Hij glimlachte. ‘Vertel.’
‘Hij heet Marco.’
‘Ja? En verder? Hoe ziet hij er uit?’
‘Net zo groot als ik, donker haar, donkere ogen.’
‘Waar ken je hem van?’
‘Ik ken hem al heel lang. Kan me niet herinneren dat ik hem niet kende.’
‘Ben je allang verliefd op hem?’
‘Een tijdje al.’
‘Heeft hij een vermoeden?’
Wilde ik dit vertellen? Even twijfelde ik, maar ik was eigenlijk wel blij dat ik het een keer kwijt kon.
‘Hij weet het zelfs.’
Dwayne’s ogen werden groter en hij glimlachte. ‘En? Hoe reageerde hij?’
‘Niet goed,’ zei ik zacht.
‘Hij is dus niet zo?’
‘Dat is nog zacht uitgedrukt. Hij wil me niet meer zien.’
‘Dat meen je niet.’
Ik draaide me op mijn rug en zuchtte.
‘Dat meen ik wel. Toen ik het hem vertelde wilde hij er niets van weten en hij wilde dat ik ging, we waren bij hem thuis. Sindsdien heeft hij geen woord meer tegen me gezegd.’
‘Jezus, Kas.’
‘Ik snap er ook niets van. We deden alles samen. En nu sluit hij me helemaal buiten.’
‘Wanneer is dat dan gebeurd?’
‘Vlak voor de vakantie.’ Ik zuchtte weer een keer.
‘En daarna heb je hem niet meer gezien?’
‘Nee. Bij jou nog leuke jongens op school?’
Hij glimlachte en snapte de hint. Ik wilde het er even niet meer over hebben.
‘Nee, niet echt. Dat valt heel erg tegen hier.’
Ik lag nog steeds op mijn rug en staarde naar het plafond.
‘Hee, gaat het?’ Dwayne klonk bezorgd.
Ik haalde mijn schouders een keer op. ‘Ik hoop maar dat hij zijn mond houdt tegen de rest. Iedereen gaat toch vragen wat er is. We deden zoveel samen.’
‘Als hij dat doet is het echt een eikel.’
‘Tsja,’ zuchtte ik.
We keken elkaar een keer aan en ik probeerde te glimlachen.
‘Komt allemaal wel goed,’ zei Dwayne en schudde zijn hand een keer door mijn haar.
Hij lag nu op zijn buik, zijn kin op de rand van zijn bed. Ik glimlachte en voelde me al weer een stuk beter. Het zou allemaal wel goed komen. Hij liet zijn hand tegen mijn hoofd liggen. Ik bewoog mijn hoofd wat heen en weer zodat zijn hand nog een keer door mijn haar ging. Hij boog wat verder naar voren en keek me diep in mijn ogen. Ik strekte mijn arm naar hem uit en raakte zijn wang aan. Mijn hand gleed door zijn nek en ik trok hem wat dichter naar me toe. Zijn neus raakte die van mij, ik zocht met mijn lippen zijn mond. We kusten zachtjes. Dwayne liet zich van zijn bed vallen op mijn matras. Ik sloeg mijn dekbed over hem heen en hield hem stevig vast. Zijn armen draaiden zich om me heen en we verloren elkaar in een lange tongzoen. Traag draaiden we om elkaar heen tot we aan de andere kant van het matras vielen. We lachten zachtjes. Dwayne lag op me en trok me terug het matras op. De rollen waren weer omgedraaid, ik boven, hij onder. Ik voelde zijn harde kruis tegen die van mij. Zijn handen trokken me nog steviger tegen hem aan. Ik kuste hem en keek hem aan. Ik ging half zitten en zette mijn handen op zijn borst. Ik masseerde hem, terwijl ik boven op zijn harde kruis zat. Ik bewoog zachtjes heen en weer. Hij had zijn ogen dicht en zuchtte. Dit was nieuw en spannend. Voor mij maar ook voor hem. Zijn handen knepen in mijn heupen. Hij kreunde. Ik boog weer voorover en kuste hem zachtjes. Hij deed zijn ogen weer open en keek me glimlachend aan. Meteen daarna pakte hij me weer stevig vast en zoende me lang. Eén hand gleed over mijn rug, de andere graaide door mijn haar. Mijn hoofd tolde van binnen. Wild zoenden we en streelden we elkaar waar we maar konden. Langzaam werden onze bewegingen trager. Ik draaide half van hem af en lag op mijn zij naast hem. Arm om hem heen, een kus op zijn voorhoofd. Hij grinnikte. Mijn arm gleed over zijn zij naar zijn heup. Hij deed bij mij hetzelfde. Langzaam ging ik door naar zijn kruis. We ademden snel. Hij had mij iets eerder te pakken dan ik hem. Ik voelde hoe hij zachtjes mijn paal vastpakte. Ik zuchtte en pakte hem. Met onze ogen open, voorhoofden tegen elkaar bewogen we onze handen langzaam heen en weer. We zoenden weer, steeds sneller. Onze handen volgden. Ik graaide achter hem naar mijn tas en trok er en handdoek uit. Met de handdoek tussen ons in gingen we verder. Ik voelde hoe zijn kruis harder werd en hij zwaarder begon te ademen. We waren te opgewonden om het lang te laten duren. Zijn lichaam spande zich en met een zucht kwam hij klaar. Zijn hand hield hij even stil en trok me toen verder. Zover was ik er niet vanaf. Af en toe kneep hij een keer en versnelde zijn bewegingen. Ik kreunde. Ik keek schuin naar beneden en zag zijn hand om mijn paal. Met mijn hoofd tegen zijn borst voelde ik mijn orgasme opkomen en kreunde toen ik kwam. Ik zag mijn witte zaad op de handdoek vallen en langs zijn hand lopen. Ik kuste zijn borst en veegde met de handdoek zijn hand schoon. We sloegen onze armen om elkaar heen en zoenden lang. Dwayne liet me los en kroop weer op zijn eigen bed. Hij boog naar beneden en kuste me nog een keer voor hij het licht uitdeed. In het donker voelde ik nog een laatste kus op mijn voorhoofd.

Stom misschien, maar ik sliep snel. Ik was moe, voldaan, tevreden. De volgende ochtend was ik ook weer vroeg wakker en sliep niet meer in. Ik dacht aan de avond ervoor en zuchtte. Ik had voor de eerste keer sex gehad met een jongen. Ik lag met een glimlach op mijn gezicht naar het plafond te staren en luisterde naar Dwayne. Hij sliep nog. Ik draaide me nog een keer op mijn zij en sloot mijn ogen. Schuin boven me hoorde ik Dwayne’s rustige ademhaling. Zou hij snel in slaap zijn gevallen? Langzaam kwam er wat beweging in zijn bed. Even later hoorde ik hem een keer draaien en zag zijn gezicht naar me kijken. We glimlachten naar elkaar en meteen boog hij over me heen en kuste me. Ik pakte hem vast en trok hem van zijn bed. Hij viel boven op me en we lachten. Hij sloeg zijn armen om me heen en hield me stevig vast. We zoenden, maar niet voor lang. We hoorden zijn moeder op de gang en Dwayne dook snel terug op zijn bed. Nadat ze op de deur had geklopt stak ze haar hoofd om de deur en vroeg of we zin hadden in een ontbijtje. Toen ze weer weg was sprong Dwayne uit zijn bed en liep naar de badkamer. Nadat hij terug was volgde ik. Samen liepen we even later naar beneden en keken grijnzend naar elkaar toen we tegenover elkaar aan tafel zaten. Na het ontbijt gingen we op de fiets een eind rijden. Ik zou die middag de trein weer terug naar huis pakken. Dwayne was stil, stiller dan de dag ervoor.
‘Wat ben je stil?’
Dwayne haalde zijn schouders op en keek voor zich uit terwijl we doorreden.
‘Is er iets? Spijt van vannacht?’
‘Nee, helemaal niet!’
‘Wat is er dan?’
‘Het was gaaf vannacht. Had ik nog nooit meegemaakt. Maar jij moet straks weer naar huis.’
‘We kunnen toch bellen, en mailen?’
‘Is ook wel zo. Maar toch zal ik je missen.’
Ik keek even naar hem en hij keek verlegen terug. Ik stopte met trappen. Dwayne deed hetzelfde en keek me vragend aan. We waren het fietspad langs de duinen blijven volgen en reden al een tijdje onder de bomen. Ik zag een zandpad en remde. Hij deed hetzelfde en ging voorop het zandpad in met de fiets aan zijn hand. We zetten de fietsen tegen een boom en liepen een stukje verder. Ik keek een keer om en zag dat we onzichtbaar waren vanaf het fietspad. Ik sloeg mijn arm om hem heen en zoende hem stevig op zijn mond. Hij kneep in mijn billen en opende zijn lippen. Zijn tong gleed langs mijn tanden en mijn tong. Ik kreunde en speelde het spel met hem mee. Ik voelde zijn kruis hard worden tegen die van mij. Ik wreef met mijn onderlichaam heen en weer. Vanaf dat moment kon het me niet meer schelen of iemand ons per ongeluk zou zien. Ik gleed met mijn hand in zijn broek en greep in één keer raak. Zijn warme paal was hard in mijn hand en langzaam trok ik hem af. Het duurde maar even of hij deed bij mij hetzelfde. Onze lippen lieten elkaar los en we keken elkaar glimlachend en hijgend aan. Mijn ene hand trok hem rustig af, de andere gleed onder zijn broek over zijn billen. Ik kneep, hij kreunde. We lieten ons in het gras naast het zandpad vallen en Dwayne kwam op mijn liggen. Mijn hand ging tussen ons in en ik pakte ze alle twee vast. Dwayne begon op me te rijden. Ik voelde zijn paal door mijn hand gaan en tegelijkertijd langs mijn pik glijden. Ik kreunde. We waren gehaast, toch bang om ontdekt te worden. Dwayne pompte flink door in mijn hand. Hij keek me aan met zijn mond een stukje open. Ik staarde diep in zijn ogen en gooide mijn hoofd wat achterover. Ik voelde een kus in mijn nek. Dit kon niet lang meer duren. Ik trok mijn shirt wat verder omhoog. Dwayne kreunde nu bij iedere stoot die hij maakte in mijn hand. Even hield hij in en stootte voor een laatste keer. Hij kreunde en ik voelde zijn warme zaad op mijn buik vallen. Hij hield op met bewegen.
‘Ga nog even door,’ zuchtte ik.
Hij grijnsde en bewoog weer heen en weer. De gedachte aan de manier hoe hij kreunde toen hij klaarkwam en hoe zijn zaad op mijn buik stroomde zorgde ervoor dat ik kort daarna ook klaarkwam. Ik hijgde steeds sneller, Dwayne keek naar beneden en zag hoe met een diepe zucht mijn ontlading op mijn buik spoot. Hij vertraagde en bewoog steeds langzamer heen en weer. Even lagen we stil en zoenden elkaar. Daarna rolde Dwayne van me af en ik haalde een zakdoek uit mijn broekzak en veegde mijn buik schoon. Dwayne keek naar zijn buik en zag wat vlekken in zijn shirt zitten. We besloten het strand even op te gaan, en bij de toiletten die daar stonden spoelde hij zijn shirt uit onder de kraan. Ik trok mijn shirt ook uit, Dwayne hing zijn shirt over een strandpaal om te drogen en samen lagen we dicht bij elkaar in het zand.
‘Daar heb ik nou zo vaak over gefantaseerd,’ zei Dwayne.
Ik glimlachte. ‘Ik ook.’
Hij boog naar me toe en gaf me een kus.
‘Kom je volgende week naar mij?’ vroeg ik.
‘Maandag begint de school weer hier,’ zuchtte hij met spijt in zijn stem.
We staarden over het strand en voelden allebei de druk van de tijd. Veel tijd hadden we niet meer. Dwayne keek op zijn horloge en draaide zijn hoofd naar mij.
‘Je moet zo weer gaan,’ zei hij zacht.
Ik knikte. Dwayne stond op en trok zijn shirt weer aan. Hij pakte mijn hand en hees me omhoog. Ik liet me tegen hem aan vallen en kuste hem. Terug bij hem thuis pakte ik alles weer in mijn tas en samen liepen we door het dorp.

‘Ben je vanavond nog online?’ vroeg Dwayne toen we op het perron stonden.
In de verte kwam de trein al aanrijden.
‘Tuurlijk,’ zei ik en lachte.
Ik pakte zijn hand en kneep. Het lawaai van de trein kwam over ons heen. Ik pakte mijn tas op en kneep nog een keer. Dwayne kneep terug en glimlachte. Snel gaf hij me een kus op mijn wang.
‘Ik zie je vanavond,’ fluisterde hij in mijn oor.
Onze handen gleden uit elkaar, ik draaide me om en stapte in. Ik ging zitten en Dwayne stond buiten bij het raam. Langzaam zette de trein zich in beweging, Dwayne liep nog een stukje mee en moest me toen laten gaan. Ik zag hem snel kleiner worden, toen de trein het station uit was sloot ik mijn ogen. Ik voelde me fantastisch.

Ik had wat te lezen uit mijn tas gehaald maar kon mijn gedachten er niet bij houden. Dwayne speelde met mijn gedachten. Het waren twee geweldige dagen geweest. Twijfel kroop door me heen. Wanneer zouden we elkaar weer zien? Ik had de volgende week nog vrij, hij moest alweer naar school. Ik keek op mijn horloge, over twee uur zou ik weer thuis zijn. Marco kwam weer boven. Die kon ik nog steeds niet loslaten. Mijn humeur ging langzaam naar beneden. Ik keek op mijn horloge en zuchtte. Ik ritste mijn tas dicht en ging rechtop zitten. Ik moest er zo uit. Overstappen. Ik stond op en wachtte tot de trein stil stond. De deuren plopten open en ik liep het warme perron op. Het was druk. Ik hoorde in mijn tas mijn telefoon een keer piepen. Trap af, door de gang onder de sporen door en weer omhoog. Ik kocht wat te eten en te drinken en liep naar mijn trein die al klaar stond. Ik had nog een kwartier. Ik stapte in, liet mezelf op een bank vallen en draaide het flesje water open. Ik nam een slok en zette het op het tafeltje onder het raam. Ik viste mijn telefoon uit het zijvak van mijn tas en drukte het berichtje naar voren. Dwayne. Ik glimlachte.
Mis je. XXX
Mijn humeur schoot weer omhoog. Ik stuurde een hoop kusjes terug en legde de telefoon naast het flesje neer. De kroket was lauw. Ik at hem verder op en keek naar buiten. De trein begon te rijden, ik zag nog iemand aan komen rennen. Die kon een half uur wachten. Ik nam nog een slok en pakte mijn telefoon weer. Ik miste hem, zijn lippen, zijn armen om me heen. Nooit geweten dat het zo verslavend kon werken.

Ik keek naar de wekker op mijn slaapkamer. 00:20 Het was al laat. Dwayne was even naar beneden, ik zat achter mijn computer wat op het forum te lezen en te wachten tot hij weer terug zou zijn. Ik zat te lachen toen mijn moeder haar hoofd om de hoek van de deur stak.
‘Welterusten.’
‘Welterusten, mam.’
‘Maak je het niet te laat?’
‘Nee.’
Ze glimlachte en sloot de deur weer. Ik las verder waar ik om zat te lachen. Er zaten een paar mensen in een onderwerp erg melig te doen. Ik grijnsde. Dwayne was weer terug. We typten ons helemaal suf en nadat het al half twee was geweest sloten we toch maar af. Ik sliep snel, met een glimlach op mijn gezicht.

Iedere avond zagen we elkaar online, na het weekend wel wat minder lang. Dwayne was weer begonnen met zijn school, en ging wat eerder slapen dan ik. Ik probeerde hem over te halen om in het weekend naar mij toe te komen. Ik wilde hem weer zien. Hij bleef afstand houden, hij had huiswerk te maken dat weekend. Ik baalde er flink van, maar troostte me met de gezellige momenten die we via MSN hadden. Af en toe belden we elkaar en we hadden dan de grootste lol. Ik had nog twee weken vakantie en wist niet wat ik allemaal moest doen met die vrije tijd. Overdag fietste ik een eind en keek uit naar de avonden dat Dwayne weer thuis zou zijn. Het eerste weekend was alweer voorbij. Dwayne en ik hadden het twee nachten laat gemaakt, maar nu zat hij weer op school. Het was nog steeds lekker weer, we hadden niet te klagen deze zomer. Tijdens het fietsen moest ik weer aan Marco denken. We hadden samen alle wegen en fietspaden wel eens gehad. Nu reed ik er alleen. Ik had hem nog niet gezien in het dorp sinds ik terug was. Mijn ouders hadden al gevraagd wat er aan de hand was en ik heb ze niets verteld. Ja, dat we ruzie hadden, maar niet waarover. Ze hadden hun schouders opgehaald en het zo gelaten. Ze kenden me, als ik iets niet wilde vertellen, dan deed ik dat ook niet. Ik reed een flink eind en kwam totaal uitgeput weer thuis. Ik liep meteen naar de douche en liet het water over me heen kletteren. Ik sloot mijn ogen en zag Dwayne weer voor me. Vanavond zou ik vragen of hij het volgende weekend naar mij zou kunnen komen. Ik verheugde me er op, hoopte echt dat hij tijd zou hebben.

Dat viel dus tegen. Hij kon weer niet. Ik baalde, werd zelfs een beetje kwaad. Hij probeerde me nog uit te leggen dat het lastig was, maar dat hij er ook niets aan kon doen. Zo kwam ik mijn laatste week door, overdag fietsend, in de avond achter mijn computer. Vrijdagavond was Dwayne er niet, hij had een feest. Zaterdag bleef ik thuis, hij zou die middag nog online komen, dat hadden we afgesproken. Pas laat in de middag was hij er.
‘Hoe was het gisteravond?’ typte ik.
‘Gaaf!’ was het antwoord.
‘Gezellig?’
‘Zeker weten.’
‘Hoe laat was je thuis.’
‘Veel te laat, flink op mijn donder gehad thuis.’
‘Was het zo laat afgelopen dan?’
‘Nee, ik was wel op tijd weg, maar heb nog staan zoenen buiten.’
Ik las de zin nog een keer over en zakte door mijn stoel. Mijn buik kromp ineen.
‘Zoenen?’
‘Ja.’
‘Met wie?’
‘Met een hele leuke jongen, Edward. Nooit geweten dat hij zo was. We reden samen weg en van het een kwam het ander.’
‘Gaaf.’ Meer kon ik niet meer typen.
‘Dank je!’
‘Dit doet toch wel een beetje zeer hoor.’
‘Sorry.’
Ik typte even niets meer.
‘Kas?’
‘Ik ben er nog.’
‘Ben je kwaad?’
‘Weet ik niet.’
‘We wonen toch te ver uit elkaar om het iets serieus te laten zijn?’
‘Misschien wel.’
‘We kunnen toch wel vrienden blijven?’
‘Jawel.’
Mijn gedachten vlogen elke kant op. Dit deed echt zeer.
‘Gelukkig maar,’ typte hij weer.
‘Ik moet zo gaan,’ typte ik, ‘ik zie je vanavond nog wel.’
‘Oké, zie je!!’
Ik sloot af en liep naar benenden. Ik pakte mijn fiets en reed zo hard ik kon het dorp uit. Even afreageren. Ik reed een rondje door de omgeving. Halverwege is een bankje en ik besloot daar even te stoppen als ik er voorbij zou komen. De hele tijd dacht ik aan Dwayne en aan die andere jongen die wel dicht bij hem woonde. Wat er in een dag kan veranderen. Wat een kutdag. Ik reed schuin hangend door de bocht en zag in de verte dat er al mensen op het bankje zaten. Toen ik dichterbij kwam zag ik dat het Marco was. Ik besloot door te fietsen. Hij keek me even aan toen ik voorbij raasde. Toen ik al voorbij was realiseerde ik me pas wie er bij hem zat. Dicht tegen hem aan, een been over zijn been heen. Irene. Ik zag haar naar me kijken. Ik voelde me verraden. Dit kon toch niet? Ik reed een andere weg in en zette mijn fiets tegen een boom. Ik ging in het gras zitten en nam een slok uit mijn drinkfles. Ik staarde voor me uit. Dit kon er vandaag ook nog wel bij. Ik nam nog een slok en veegde met mijn andere hand een traan van mijn wang. De hele wereld kon van mij net zo goed kapot vallen. Ik had er even geen zin meer in.

©2004 Oliver Kjelsson