Aanvullen (deel 13)

Ik liep gapend naar Adam toe.
‘Ook goedemorgen,’ lachte hij.
‘Hey,’ zei ik zachtjes.
‘Nog niet wakker?’
‘Nee, nog niet helemaal.’
‘Zwaar weekend?’
‘Zoiets, gewerkt zaterdag.’
‘En dan nou nog duf?’
Ik haalde mijn schouders op.
‘Tessa, kom Levy eens wakker maken.’
Ik keek om en zag haar naar ons toelopen. Die zat nog vol met vragen. Maar daar moest ze nu niet over beginnen, met Adam erbij. Daar had ik nog even geen zin in.

Nadat Joep weg was, met een kus op mijn wang, was ik op bed gaan liggen tot mijn ouders en Noah thuis kwamen. Veel vragen hoe het met Melle was, of het huis echt zo mooi was als ze op de foto’s hadden gezien en een sneer van Noah dat ik de volgende keer mee moest om “die kids” in toom te houden. Het was een mooi weekend geweest, de nacht met Melle had indruk gemaakt. Dat wilde ik vaker. Veel vaker. Het was echt jammer dat Melle zo ver weg woonde, en ik was het met hem eens. Als we echt een relatie zouden hebben dan zouden we elkaar veel te weinig zien. Doordeweeks zou sowieso bijna nooit kunnen, alleen in vakanties. En met die domme vakantiespreiding nog niet eens alle vakanties. En dat zou betekenen dat we elkaar alleen in de weekenden zouden zien. Als ik niet hoefde te werken of hij niet hoefde te sporten. Bovendien was ik ook wel een beetje geschrokken van de prijs van dat treinkaartje. En dan nog. Eigenlijk wilde ik zoiets gewoon met Joep. Maar dat ging niet gebeuren. Ik wilde Joep ook niet onder druk zetten, daar was hij me veel te waardevol voor. En ik snapte waarom hij niet wilde. Ik vond het erg voor hem. Ik gunde het hem, ik gunde hem die rust, zodat hij dat ook gewoon zou kunnen. Misschien had Melle wel gelijk. Ooit, stap voor stap.

Tessa snapte me toen ik het allemaal uitlegde. Ik was meteen over mijn twijfels begonnen, dat voorkwam ook mooi dat ze naar al te veel details over mijn nacht met Melle begon te vissen. Joep was minder subtiel, maar dat snapte ik dan ook wel weer. Die begon na het weekend als we elkaar zagen steeds meer vragen te stellen. Hoe hij er uit zag, hoe het voelde in mijn hand, hoe het er uit zag als hij langzaam hard werd, Joep wilde alles weten. Zijn gedachten waren altijd tien stappen vooruit, leek het wel. Ik gaf hem met alle plezier alle details. Melle moest eens weten.

Hij maakte er ook grappen over, gelukkig. Het laatste woord wat hij vaak in discussies gebruikte om mij de mond te snoeren was “piemelknijper”. Geen idee hoe hij op dat woord gekomen was, maar hij grijnsde altijd als hij dat zei. Hij daagde me vaak uit, stoeide af en toe met me, vooral ook in het magazijn van de supermarkt. Ik eindigde nooit met de kar die ik eigenlijk wilde pakken. Martin glimlachte vaak als hij ons bezig zag. Vandaag keek hij minder blij.
‘Levy, Joep?’
We keken verbaasd om.
‘Kunnen jullie wat langer vandaag?’
‘Eh, jawel,’ zei Joep.
Ik knikte, terwijl ik mijn schouders ophaalde. ‘Natuurlijk.’
‘Mooi. Mo heeft al genoeg uren gedraaid deze week, en er is ineens iemand ziek.’
‘Mag ik raden?’ vroeg ik cynisch.
Martin draaide zich al om. ‘Doe maar niet.’
‘David?’ vroeg Joep aan mij toen Martin weer zijn kantoor in was.
‘Wie anders?’ lachte ik.
Ik pakte een kar, duwde die naar de klapdeuren. Joep grijnsde. Ik liep een beetje chagrijnig door het gangpad heen. Dat Martin die gast gewoon buiten mikte. Ik was nog steeds blij dat Martin mij Joep in had laten werken. Ik vroeg me af hoe die gereageerd zou hebben als zijn oma toen langs was gekomen. Mo kwam mijn gangpad in gelopen.
‘Zou David niet komen vandaag?’
Ik duwde chipszakken opzij. ‘Ja.’
‘Waar is hij?’
‘Heeft zich net ziek gemeld. Joep en ik blijven wat langer.’
Mo schudde zijn hoofd. ‘Moet ik blijven, dan help ik jullie wel.’
‘Jij zit al aan je uren, zei Martin.’
‘Ja, donderdag was hij er ook al niet.’
‘Dus. Maar Joep en ik redden het wel.’
‘Zoveel doet David toch nooit, dus met zijn tweeën hebben jullie dat zo gefixed.’
Ik lachte.
‘Ik overleg wel even met Martin.’
‘Thanks Mo.’
Ik ging door, sneller dan normaal. Ik wilde nog wel een beetje op tijd naar huis. Ik was nog vrij snel terug in het magazijn. Joep kwam vlak achter mij aan. Hij duwde me opzij.
‘Oi,’ lachte ik.
‘Ik pak deze.’
‘Echt niet.’
‘Die heeft veel hoge dingen. Duurt te lang, pak jij die maar. Beetje opschieten vandaag.’
Daar had hij een punt.
‘Is goed.’
Hij grijnsde naar me.
‘Frutje.’
‘Piemelknijper.’
Ik lachte, pakte een doos waarvan ik wist dat die op de bovenste stelling moest en gooide die op zijn kar. Ik hoorde hem protesteren achter me maar liep gewoon door. Toen mijn kar leeg was ging ik bij hem kijken. De doos stond naast de kar.
‘We gaan wat drinken.’
‘Ben er bijna,’ zei hij serieus.
Ik lachte, pakte de doos en nam hem mee. Ik had dorst.

Joep zat tegenover me met gestrekte benen aan de tafel, tikte af en toe met zijn schoen tegen mijn been. Mo zat op zijn telefoon te kijken.
‘Moet jij niet naar huis?’
‘Nee man, straks samen die drie karren van David en dan zijn we klaar.’
Ik grijnsde. Niet veel later stond ik het laatste weg te werken.
‘Hey Levy,’ hoorde ik achter me.
Ik keek om en zag Eline staan.
‘Ow, hoi. Joep is tegenover de koeling volgens mij.’
We glimlachten naar elkaar, daarna was ze richting de koeling.
‘Je vriendin was net hier,’ zei ik toen we de laatste karren op hun plek zetten.
‘Ja, heb haar gezien. Ze wil naar de film vanavond.’
‘Leuk.’
Hij wachtte even. ‘Ze vroeg of je mee wilde.’
‘Ik?’
‘Ja, jij. Leek haar leuk.’
‘Oké…’
‘Zin?’ Hij keek afwachtend.
‘Best. Leuk.’
Hij glimlachte. ‘Tof.’ Hij dacht even na. ‘Zou het een idee zijn om die vriendin van jou ook mee te nemen?’
‘Tessa?’
‘Ja. Ik ben wel nieuwsgierig naar haar. En Eline ook wel volgens mij.’
‘Wat vertel jij allemaal over mij?’
Hij grijnsde. ‘Veel.’
‘Vind Eline dat oké?’
‘Het was haar idee.’
Ik glimlachte. ‘Ik ga haar straks bellen.’

Natuurlijk had ze daar zin in. Dat wilde ze niet missen. Ik was nerveus, dit begon bijna een experiment te worden. Tessa en Eline gingen ons uiteraard in de gaten houden, en dit werd eigenlijk een beetje een eerste date voor Joep en mij. We zagen elkaar vaak buiten het werken om, maar samen naar de film? Eline kende mij eigenlijk niet, Tessa kende Joep ook alleen maar van de verhalen en ik hoopte dat Tessa en Eline het goed met elkaar konden vinden. Ik fietste redelijk stil naast Tessa naar de binnenstad.
‘Wat ben je stil?’
‘Ik vind dit raar.’
‘Waarom? Durf je niet met Joep naar de film?’
‘Zeker wel. Dat is het niet. Eerste keer dat je Joep echt ontmoet eigenlijk. Ik hoop dat je hem leuk vindt.’
Tessa lachte. ‘Je klinkt als een pubermeisje.’
‘En bedankt Tess. Even serieus, het voelt bijna als een double date.’
‘Ik ga niet met de vriendin van Joep er vandoor.’
‘Nee, het lijkt net alsof Joep en ik niet alleen durven. Dat een vriendin handje vast moet houden. Maar dat is het helemaal niet. Het is nog veel erger. Jij gaat Joep keuren, en Eline mij.’
‘Zo ben ik niet!’
‘Zo ben je wel, Tessa, geef maar toe.’
Ze lachte weer.
‘Ze zijn er al,’ zei ik toen we het plein op reden.
Joep zwaaide, Tessa en ik remden af.
‘Hey,’ zei ik.
‘Hoi, ik ben Eline.’
‘Tessa.’
Ze glimlachten naar elkaar. De manier waarop zei me genoeg. Ik had Tessa ook niet moeten zeggen dat Eline het als eerste voorgesteld had.
‘Hebben we nog tijd om eerst iets te gaan drinken ergens?’ vroeg ik toen we onze fietsen weg hadden gezet.
Joep keek op zijn telefoon. ‘Makkelijk.’
‘Ik weet nog een leuk terrasje,’ zei Tessa.
We volgden haar naar een zijstraat, ze liep naar een kroeg op de hoek. We zochten een tafeltje en bestelden wat. Joep keek een keer naar me. Hij voelde zich net zoals ik, dat zag ik wel. Ik grijnsde een keer, knipoogde. Dat zag Eline, maar ze zei er niets van. Ze glimlachte wel. Langzaam kwam een gesprek op gang, vooral over school en dat soort dingen. Het werd al snel tijd om naar de bioscoop te gaan. We kochten popcorn, flesje fris en gingen de zaal in. Eline liep voorop, Joep duwde me opzij, ik liet hem bijna struikelen. Hij keek grijnzend om.
‘Piemelknijper.’
Ik grinnikte, volgde hem. Tessa ging naast mij zitten. Joep zei iets tegen Eline, ze zei wat terug waarna hij tevreden glimlachte. Ik boog naar Tessa toe.
‘En?’
‘Leuke gast Levy. En Eline is ook gezellig.’
‘Thanks.’
‘Moeten we vaker doen dit.’
De film begon, zaal werd donker. Het was een leuke film. Ik keek af en toe naast me, Joep glimlachte toen hij me zag kijken. Hij kwam langzaam tegen me aanhangen. Halverwege de film lag zijn hoofd half op mijn schouder, mijn hoofd tegen die van hem. Ik voelde Tessa kijken. Ze glimlachte. Niet veel later ging hij weer wat rechter zitten. Maar zijn knie raakte nog steeds af en toe die van mij aan.

‘Damn, die acteur is echt wel een hunk,’ zuchtte Tessa toen we buiten stonden.
‘Echt?’ vroeg ik verbaasd.
‘Vind jij niet dan?’
‘Nee joh. Beetje overdreven macho.’
‘Niet!’
‘Echt wel,’ viel Joep me bij.
‘Jullie hebben er echt geen verstand van,’ zei Eline. ‘Zijn jullie wel homo? Je hebt gelijk hoor Tessa, die jongens hebben er geen verstand van.’
We lachten, liepen naar de fietsenstalling. Tessa en Eline liepen lachend en pratend voor ons uit. Joep liep naast me.
‘Dit is een gave avond, Levy.’
Hij zei het serieus. Ik glimlachte.
‘Zeker weten, Joep.’
‘Moeten we vaker doen.’
We reden weg, Eline ging meteen naar huis, Tessa reed nog een stukje met ons mee maar sloeg toen af haar straat in. Joep was uitgelaten.
‘Ik ben blij dat we dit gedaan hebben.’
‘Was leuk dit,’ zei ik.
‘Die gaan ons morgen bellen denk ik.’
‘Dat weet ik wel zeker.’
‘Drink je nog wat bij mij thuis?’
‘Is goed.’
Zijn ouders vroegen hoe de film was geweest, we gingen daarna naar zijn kamer. We praatten na over de film, de avond zelf.
‘Maar die acteur… Hoe komen ze erbij?’
‘Snap ik ook niet.’
Hij glimlachte. ‘Niet mijn type.’
‘Mijne ook absoluut niet.’
Hij keek me serieus aan. ‘Heb nog wel eens iets gehoord van Melle?’
‘Soms. We appen heel af en toe. Laatst nog een keer, hij vind een jongen leuk en hij heeft hem laatst bij zijn tennisvereniging een keer onder de douche gezien. Helemaal blij.’
Joep lachte. ‘Jullie zijn erg. Piemelknijpers.’
‘Alsof jij dat niet zou doen als je de kans kreeg.’
Meteen toen ik het zei had ik al spijt van die opmerking. Joep keek strak.
‘Sorry,’ zei ik serieus.
‘Nee, geeft niet. Maar je hebt wel gelijk. Maar… Nou ja. Ooit.’
Ik kneep even kort in zijn schouder. ‘Sorry.’
‘Jullie weten niet half hoe makkelijk jullie het hebben.’
‘Het is niet dat ik iedere dag zoiets voorbij zie komen hoor.’
‘Nee, weet ik ook wel. Maar jij hebt het toch maar mooi met Melle kunnen doen. Kunnen kijken en zo.’
‘Dat wil je echt hè?’
‘Ja, vind je dat gek?’
Joep keek voor zich uit. Ik zag hem nadenken. Ik snapte waarom hij dat wilde. Niet zomaar voor de lol, niet zomaar omdat het opwindend was. Hij was nieuwsgierig. Er klikte wat in mijn hoofd.
‘Mag wel,’ zei ik voordat ik echt nadacht.
‘Wat?’
‘Kijken.’
‘Bij jou?’
Ik knikte.
‘Jezus, Levy…’
Ik trok mijn wenkbrauwen omhoog.
‘Meen je dit?’
Deed ik dat?
‘Anders zou ik het niet zeggen,’ zei ik daarna met overtuiging.
‘Nu?’
Ik haalde mijn schouders op. ‘Kunnen jouw ouders naar boven komen?’
Hij keek me alleen maar verbaasd aan en schudde zijn hoofd.
‘Doen?’
Hij knikte serieus. Ik maakte mijn riem los, met trillende handen. Ging ik dit echt doen? Ik maakte mijn broek los, liet hem naar mijn knieën zakken. Mijn vingers haakten zich achter de rand van mijn boxer. Joep slikte. Ik duwde hem naar mijn bovenbenen en ging weer terug op zijn bed zitten. Joep keek met half open mond.
‘Mooi, Levy.’
Hij twijfelde. Ik zag hem kijken, nadenken. Snapte wat hij dacht.
‘Als je ook wil voelen?’
Hij keek me vragend aan. Ik knikte. Hij ging naast me zitten en voelde voorzichtig. Kneep zachtjes. Ik zuchtte. Ik werd langzaam harder, Joep liet niet meer los. Mijn voorhuid schoof wat naar achteren, hij bewoog daarna zijn hand langzaam heen en weer. Onderzocht alles. Ik trilde, voelde mijn huid van mijn eikel gaan en weer terug. Hij bleef kijken, voelde aan mijn ballen. Daarna pakte hij hem weer vast. Ik kreunde zachtjes.
‘Lekker?’
‘Hm-m,’ knikte ik.
Hij keek me even aan en glimlachte.
‘Ga eens staan.’
Ik ging voor hem staan.
‘Draai eens?’
Ik draaide een kwartslag. Hij keek hoe hij schuin naar boven stond, ging toen zelf ook staan. Hij pakte hem weer vast, trok me langzaam.
‘Piemelknijper,’ grinnikte ik.
‘Nee, jij,’ gniffelde hij.
Ik kneep in zijn bult. Joep liet zijn hoofd tegen mijn schouder vallen. Ik liet hem niet los, kneedde zachtjes.
‘Het schuurt langs mijn… je weet wel.’
Ik stopte. ‘Sorry.’
‘Nee, geeft niet.’
Joep bleef zijn hand bewegen.
‘Joep, als je zo door gaat kom ik.’
‘Ik ook als jij zo door gaat.’
Ik duwde wat harder tegen de bult in zijn broek, hij kreunde.
‘Mag ik zien dat je komt?’
Als antwoord kneep ik nog een keer. Zijn hand ging sneller. Dit ging bij mij niet lang meer duren. Hij bleef naar beneden kijken, hoorde me kreunen. Daarna ontlaadde ik. Ik hapte naar adem, maar dat deed hij ook. Hij keek met open ogen, verwonderde grijns op zijn gezicht. Hij trok nog een paar keer zachtjes, liet mijn huid terug glijden.
‘Dit is zo gaaf, Levy.’
Ik glimlachte, kneep nog een keer. Hij hield mijn hand tegen, duwde die zachtjes weg.
‘En jij?’
Hij schudde zijn hoofd. ‘Hoeft niet.’
Hij kuste mijn wang, terwijl hij me nog vast had. Ik zag het laatste beetje zaad langs zijn vingers lopen. Hij keek.
‘Sorry, maar dit wil ik ook al lang uitproberen.’
‘Wat?’
Hij keek me aan, stak zijn vinger in zijn mond. Hij grijnsde. Ik zuchtte en gaf hem een kus op zijn wang terug. Hij liet me los, zocht iets om de vloer af te doen terwijl ik mijn broek weer aantrok. Ik zag op zijn bureau twee glazen cola staan. Nog geen twee slokken eruit.

Toen ik naar huis ging kuste hij me weer. Ik kuste hem terug.
‘Dank je wel, Levy, echt.’
‘Jij ook,’ kuste ik hem.
Hij legde zijn hand in mijn nek, kuste me en hield me toen vast. Ik voelde zijn tong langs mijn lippen, ik liet hem meteen toe. We zoenden, lang. Ineens deed hij iets wat hij nog nooit eerder had gedaan. Hij kneep me weer en duwde zijn bult tegen mijn heup. Hij kreunde. Ik kneep in zijn bil. Hij grinnikte toen hij me weer harder voelde worden, probeerde me weer hard te trekken door mijn broek heen. Dat lukte.
‘Nog een keer kan hier niet in de gang,’ grinnikte hij.
‘Piemelknijper.’
Hij lachte. En kneep. Ik kwam bijna nog een keer.
‘Dank je wel Levy,’ fluisterde hij in mijn nek.

© 2021 Oliver

Ik ben altijd nieuwsgierig naar jullie reacties. Klik op de link en laat eens een berichtje achter op het forum of facebook!